<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Політика
Світ
25.12.2022 385

Росія поставить Ірану ескадрилью винищувачів Су-35 в обмін на дрони, - ЗМІ

Росія може незабаром поставити Ірану 24 винищувачі Су-35 в обмін на дрони-камікадзе Shahed.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Israelinfo, яке наводить повідомлення 12-го каналу ізраїльського телебачення.

За даними джерел каналу в західній розвідці, які стежать за військовою співпрацею Москви і Тегерана, йдеться про 24 винищувачі, які спочатку призначалися для Єгипту.

Повідомляється, що США вмовили Каїр відмовитися від угоди, і росіяни шукали покупців для літаків. Так, Росія вирішила продати літаки Ірану після того, як держава почала постачати країні-агресору дрони.

За даними західних розвідок, підготовка іранських льотчиків на нових машинах триває повним ходом.

У повідомленні наголошується мала ймовірність того, що Росію зупинить попередження Ізраїлю про те, що посилення військової співпраці з Іраном підштовхне Єрусалим до постачання озброєнь Україні, від чого Ізраїль утримувався незважаючи на тиск США та всередині країни.

Оценка материала:

5.00 / 1
Росія поставить Ірану ескадрилью винищувачів Су-35 в обмін на дрони, - ЗМІ 5.00 5 1
Політика / Світ
25.12.2022 385
Еще материалы раздела «Світ»