НОВИНИ ДНЯ: Військовий експерт повідомив про нові труднощі для ЗСУ: про що йдеться  Розмова була важкою. Столтенберг розповів про дзвінок Зеленському після вторгнення РФ  Зеленський про план перемоги: не скасовує саміт миру, а посилює позицію України  Метеорологічна осінь. Синоптики повідомили, коли відбудеться зміна сезонів і різко похолодає до заморозків  Перехід на зимовий час 2024 року: готуємося зробити це востаннє  Парламентський комітет підтримав підвищення податків для українців  Україна під дією циклону — Діденко спрогнозувала погоду на 6 жовтнявсі новини дня
Політика
Україна
26.12.2022 449

Чому свині "ображаються" на окупантів: лікбез від Данілова, як правильно називати загарбників

Данілов закликав не захоплюватися новими термінами щодо росіян.

a67b82a304263163f28ca6fc3870205f_26.12.22

Російських окупантів, які незаконно вторглися на українську територію за наказом диктатора Путіна, не варто називати по типу "орк", "русня", "свинособака". Пише ТСН. 

Про це секретар РНБО Олексій Данілов написав у Фейсбук.

Вживаючи інші популярні в українському суспільстві терміни щодо російських загарбників, ми тим самим розмиваємо образ ворога.

"Нам, напевно, не варто занадто захоплюватися вживанням нових термінів – орк, русня, свинособака… Не потрібно розмивати образ ворога, так би мовити", - пояснив Данілов.

Він пояснив, що треба одразу писати і документувати для історії, що росіянин – вбив, напав, пограбував, зґвалтував, зруйнував, збрехав.

"Щоб назавжди закарбувалось в український історичній пам’яті, який саме народ несе повноту колективну відповідальність за криваву війну, і щоб нам не забути ніколи всю мерзоту російського "братства", - наголосив секретар РНБО.

Крім того, Данілов, жартуючи додав, що собаки і свині значно охайніші й чистіші, ніж окупанти, тож не варто їх ображати, порівнюючи із росіянами.

Слід зауважити, що "друга армія світу" в Україні відзначилась масовими випадками грабежу й інших злочинів щодо цивільних. Росіяни крадуть з будинків українців побутову техніку, ювелірні прикраси та навіть жіночу білизну. Потім українські речі відправляють своїм родичам.

Загарбники також хваляться їм своїми злочинами в Україні. А деякі російські дружини навіть самы у розмовах закликають своїх окупантів ґвалтувати українських жінок.

Нагадаємо, відомий військовослужбовець Валерій Маркус заявив, що загиблих українських захисників недоречно називати на російський (радянський) манер "Груз 200" або "200-й", адже це знецінює ту найвищу ціну, яку воїни заплатили за кожного з нас. У його бригаді вживатимуться терміни "загиблий" або "на щиті" і не "300-й", а "поранений".

Оценка материала:

5.00 / 1
Чому свині "ображаються" на окупантів: лікбез від Данілова, як правильно називати загарбників 5.00 5 1
Політика / Україна
26.12.2022 449
Еще материалы раздела «Україна»