НОВИНИ ДНЯ: В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°  Лукашенко зламав версію Путіна про "втечу" терористів до України  Загроза наступу РФ на Харків: місцевий депутат про сили РФ у Бєлгородській та Курській областях  Синоптики потішили прогнозом погоди в Україні: наскільки потепліє  У Повітряних силах розповіли, чому росіяни зменшили інтервали між атаками на Україну  Охорона Кримського мосту зменшилась, він втратив один периметр оборони – речник ВМС ЗСУ  Я б не недооцінював ворога, проте ми їх обіграли по всіх ключових напрямках – Малюквсі новини дня
Політика
Україна
27.12.2022 470

Росіяни готуються до нових ракетних ударів, - Арестович

Російські окупанти планують нові масовані удари по Україні. Однак спроби ворога завдати значних руйнувань зазнають невдачі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву радника Офісу президента Олексія Арестовича в ефірі YouTube-каналу "Фейгін Live".

Посадовець зазначив, що на момент минулої атаки в РФ залишалося 460-500 крилатих ракет всіх типів.

"Кількість ракет знижується, частка авіаційних зменшується. Більш точних Х-101/Х-555 все менше, додаються Х-22, які "косі". Ракет С-300 у них ще дуже багато - 8 тисяч. Інша справа, що вони не дістають ними до центру України", - вказав Арестович.

Водночас радник ОП закликав українців не нехтувати сигналами повітряної тривоги найближчими днями.

"Росіяни готуються до нових ударів. Ми чекаємо удар ще балістичними ракетами типу "Іскандер". З ними у них зовсім погано, вони починають діставати запаси НЗ, штук 40 залишилося. Проте частину вони хочуть застосувати. Ось "Калібри", ось наземні, далекого повітряного базування. Ракет 70 полетить, як зазвичай. А далі - справа нашого ППО і справа кожного окремого громадянина не ігнорувати сигнали тривоги, і справа енергетиків попрацювати над збереженням системи", - додав посадовець.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський попередив, що окупанти спробують зробити для українців останні дні року темними та складними.

Оценка материала:

5.00 / 1
Росіяни готуються до нових ракетних ударів, - Арестович 5.00 5 1
Політика / Україна
27.12.2022 470
Еще материалы раздела «Україна»