НОВИНИ ДНЯ: У президентських перегонах між Трампом та Гарріс немає явного лідера, - соцопитування  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° тепла  Якою буде погода в Україні 23 вересня: синоптикиня потішила прогнозомвсі новини дня
Політика
Україна
27.12.2022 449

Коли Україна зможе використовувати систему Patriot: у Повітряних силах відповіли

В Україні вже сформували список військових, які першими навчатимуться користуватися ЗРК Patriot.

dd40327a4a357bab04b713624ab705c4_27.12.22

Щоб навчитися українським військовим користуватися американською системою протиповітряної оборони Patriot, може знадобитися кілька місяців.

Про це сказав речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі телемарафону. Пише ТСН. 

Українське командування вже підготувало список військових, які навчатимуться користуватися зенітно-ракетним комплексом Patriot.

"Командувач Повітряних сил, генерал Олещук вже має список людей, які можуть найближчим часом вирушити на навчання на цей комплекс. Можливо, з Patriot буде довше, кілька місяців, можливо, займе. Тому що техніка складна, дорога, і потрібно підготувати фахівців, які повинні досконально оволодіти нею, і потім навчати інших експлуатувати цей комплекс", - сказав Ігнат.

Також він зазначив, що раніше українським військовим знадобилося кілька тижнів, щоб освоїти німецьку систему протиповітряної оборони IRIS-T і норвезький зенітний ракетний комплекс NASAMS.

Системи Patriot для України

В середу, 21 грудня, президент США Джо Байден підтвердив передавання ЗСУ систем Patriot. Також Білий дім оголосив про виділення Україні до одного мільярда доларів військової допомоги.

Раніше CNN з посиланням на високопоставленого представника Міноборони повідомляло, що для навчання українських військових користуватися зенітними ракетними комплексами Patriot знадобиться кілька місяців.

На думку військового експерта, полковника ЗСУ в запасі Романа Світана, швидке доставлення систем Patriot зі США до України триватиме до двох тижнів, а для їх освоєння військовим знадобиться приблизно місяць.

Оценка материала:

5.00 / 1
Коли Україна зможе використовувати систему Patriot: у Повітряних силах відповіли 5.00 5 1
Політика / Україна
27.12.2022 449
Еще материалы раздела «Україна»