<
НОВИНИ ДНЯ: Як правильно обирати банк для розміщення депозиту: на що звернути увагу  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Росія готується до чотирирічної стагнації у сфері СПГ через західні санкції, - Reuters  Мобілізація по-новому: як та кого покарають, якщо не з'явився до ТЦК протягом 60 днів  Хто з українців зможе отримати паспорт за кордоном: перелік категорій чоловіків  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозки  США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньомувсі новини дня
Політика
Світ
28.12.2022 502

Вибухи в Енгельсі: у РФ стурбовані неспроможністю Путіна захистити критичну інфраструктуру, - ISW

Вибухи на аеродромі в Енгельсі 26 грудня викликали хвилю занепокоєння серед російської провоєнної спільноти.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначили, що версія міністерства оборони РФ про те, що система ППО збила український БПЛА, який наближався до авіабази на малій висоті, внаслідок чого загинули 3 військових, була піддана критиці з боку мілблогерів.

"Вони (мілблогери - ред.) були обурені реакцією влади на інформацію про вибухи в глибокому тилу", - вказують у звіті ISW.

Як розповідають фахівці, російський військовий злочинець Ігор Гіркін саркастично висміяв спроможності ППО. А кілька інших мілблогерів влаштували істерику через низкі технічні можливості систем радіоелектронної боротьби.

Водночас вони висловили стурбованість нездатністю російської влади, зокрема президента Володимира Путіна захистити критично важливу інфраструктуру РФ, додали в Інституті вивчення війни.

Ключові висновки ISW:

  • Путін не пропонував вести переговори з Україною 25 грудня, всупереч деяким повідомленням.
  • Путін, ймовірно, стурбований відсутністю підтримки його війни в Україні серед еліт і, можливо, встановлює інформаційні умови для націоналізації їхнього майна.
  • Українська розвідка повідомила, що російського офіцера, пов'язаного з ПВК "Вагнер", призначили командувачем Західного військового округу РФ.
  • Російські та українські війська продовжували наступальні дії на лінії Сватове-Кремінна.
  • Українські джерела повідомляли, що українські війська ведуть бої поблизу Кремінної.
  • Російські війська продовжили наземні обстріли західних околиць Донецька.
  • Українські військові офіційні особи зазначили, що росіяни можуть зосереджувати деякі сили для наступальних або демонстраційних операцій у Запорізькій області.
  • Російські чиновники та праворадикали почали критикувати поблажливу політику Кремля щодо міграції та паспортизації мігрантів із Центральної Азії.
  • Росія продовжує намагатися консолідувати контроль над окупованими територіями в Україні через маніпуляції з процедурами отримання громадянства.

Нагадаємо, у ніч проти 26 грудня на стратегічному аеродромі в російському Енгельсі прогриміли два вибухи.

До слова, у Повітряних силах ЗСУ підкреслили, що інциденти на летовищі - це наслідки злочинних дій окупантів на території України.

Оценка материала:

5.00 / 2
Вибухи в Енгельсі: у РФ стурбовані неспроможністю Путіна захистити критичну інфраструктуру, - ISW 5.00 5 2
Політика / Світ
28.12.2022 502
Еще материалы раздела «Світ»