<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Поверх має значення? Як зекономити при покупці квартири в Києві  Мобілізація в Україні: стало відомо, що буде з чоловіками, які ухиляються від проходження ВЛК  У росіян справді є план захоплення Харкова чи Сум – командувач Сухопутних військ  Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Україні  Шалені черги біля ТЦК Києва: в Міноборони озвучили альтернативу тривалим очікуванням  Україна має право завдавати ударів по території Росії західною зброєю — голова МЗС Британіївсі новини дня
Політика
Світ
28.12.2022 385

Південна Корея прискорить створення військового підрозділу БПЛА

Влада Південної Кореї вирішила сконцентрувати зусилля на створенні військового підрозділу, що спеціалізується на безпілотниках. Таке рішення президента Юна Сук Йоля викликане вчорашнім вторгненням у повітряний простір країни північнокорейських дронів.

screenshot_2_426_650x410_28.12.22

Про це передає РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Президент Південної Кореї заявив у вівторок, що просуватиме створення військового підрозділу, який спеціалізується на БПЛА. Також він критично висловився про реакцію військових у відповідь на вчорашнє вторгнення безпілотників КНДР.

За його словами, інцидент вказав на відсутність підготовки та готовності з боку південнокорейських військових, незважаючи на те, що раніше вторгнення вже мали місце.

Нагадаємо, що 26 грудня п'ять північнокорейських дронів перетнули кордон Південної Кореї, що спонукало Сеул підняти винищувачі та ударні вертольоти та спробувати їх збити.

Під час виконання завдання після вильоту з території бази південнокорейський легкий штурмовик КА-1 зазнав аварії. Двоє пілотів встигли катапультуватись. Як стверджують південнокорейські військові, аварія літака сталася через дії КНДР.

Раніше повідомлялося, що перед цим 18 грудня Північна Корея запустила дві балістичні ракети у бік Японського моря з інтервалом близько 25 хвилин. Обидві ракети впали за межами виключної економічної зони Японії у морі.

Додамо, що 15 грудня збройні сили США в Південній Кореї запустили новий підрозділ космічних сил у рамках нарощування зусиль союзниками щодо більш ефективної протидії ядерним і ракетним загрозам з боку КНДР.

Оценка материала:

5.00 / 1
Південна Корея прискорить створення військового підрозділу БПЛА 5.00 5 1
Політика / Світ
28.12.2022 385
Еще материалы раздела «Світ»