<
НОВИНИ ДНЯ: Що зірки нам пророкують: гороскоп 6-12 травня 2024 року  В Україні тиждень почнеться з дощів, удень до +25°  "Канцлер дав збій": експерти пояснили, чому Шольц сміявся з України через Taurus  Українці у квітні придбали майже 6 тисяч нових авто: названо лідерів ринку  Беріть парасольки: якою буде погода в Україні 6 травня  Літній наступ РФ і окупація Донбасу: в ISW проаналізували плани Кремля щодо захоплення України  НАТО готується до потенційного конфлікту з Росією — речниця МЗС РФвсі новини дня
Політика
Росія
28.12.2022 378

У Росії вигнали з ФСБ генерала, який "жалкував" про війну в Україні, - The Insider

У Росії відправили у відставку начальника науково-технічної служби ФСБ генерал-полковника Едуарда Черновольцева. Однією з можливих причин звільнення називають його невдоволення через початок війни проти України.

_zmi__1__4_650x410_28.12.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Insider.

Відомо, що в підпорядкуванні генерал Черновольцева перебував 8-й Центр ФСБ (захист інформації), Центр спеціальної техніки ФСБ та Управління спеціального зв'язку ФСБ.

Також Черновольцев курував НДІ-2 ФСБ, де в таємній лабораторії розробляються всілякі отрути, співробітники якого підозрюються в отруєнні російського опозиціонера Олексія Навального.

За офіційною версією, Черновольцева нібито відправили на пенсію "після досягнення пенсійного віку", хоча, як пише видання в такому випадку зазвичай дають дослужити до 70 років.

Як розповіло джерело The Insider у ФСБ, Кремлі були вкрай "незадоволеного почастішанням витоків інформаційних баз даних", що дозволило журналістам публікувати свої розслідування, у тому числі про наближених Путіна.

Інший співробітник з ФСБ повідомив виданню, що Чорновольцев, який прожив довгий час у Києві, "дуже жалкував про початок спеціальної військової операції в Україні і в компанії своїх друзів не раз говорив, що все зайшло надто далеко".

Нагадаємо, ще навесні повідомлялося, що російський диктатор Володимир Путін провів "чистку" ФСБ після провалу в Україні.

Також ми писали про те, що Путін не розуміє всієї складності ситуації в Україні, оскільки отримує застарілу інформацію, "відредаговану" його оточенням.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Росії вигнали з ФСБ генерала, який "жалкував" про війну в Україні, - The Insider 5.00 5 1
Політика / Росія
28.12.2022 378
Еще материалы раздела «Росія»