<
НОВИНИ ДНЯ: Укргідрометцентр дав прогноз погоди на 2 червня: де пройдуть дощі  Не тільки Трамп. Шість президентів, яких засудили чи ув'язнили протягом десятиліття  Парламентський комітет підтримав підвищення акцизів на пальне: як зростуть ціни на АЗС  В Україні у неділю прогнозують дощі та грози, вдень до +32°  Правила військового обліку для 25-річних: що потрібно зробити і чи мають право вручити повістку  Мобілізація в Україні: Зеленський заявив про суттєві зрушення  Винищувачі F-16 скоро доправлять в Україну, - прем'єр Даніївсі новини дня
Політика
Україна
28.12.2022 432

Втекли від мобілізації. Тисяча кримських татар виїхали з Криму в Туреччину

З початку оголошення злочинної мобілізації Російської Федерації з тимчасово окупованого Криму до Туреччини вимушено виїхали близько 1000 кримських татар.

_viyskovi_krim_gettyimages_475726827_650x410_28.12.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Facebook-сторінку представництва президента України в АР Крим.

Постійна представниця президента в Криму Таміла Ташева в рамках візиту до Туреччини провела зустріч із заступником міністра закордонних справ країни Ясіном Серімом.

"Пан Серім зазначив, що з початку оголошення злочинної мобілізації на території РФ та окупованого Криму, до Туреччини вимушено виїхали близько 1000 кримських татар", - сказала Ташева.

Сторони також обговорили проблему політичних в’язнів. Наразі ця тема залишається на порядку денному для Туреччини в рамках її контактів із РФ.

Також постійна представниця відзначила підтримку Кримської платформи зі сторони Туреччини та її участь у Самітах на найвищому рівні. У відповідь Серім запевнив, що Турецька Республіка й надалі підтримуватиме діяльність Кримської платформи.

Нагадаємо, центр національного спротиву зазначає, що кримчани відмовляються від мобілізації до армії РФ, хоча росіяни й намагаються мотивувати місцевих жителів. Зокрема, обіцяють тим, хто піде воювати проти України, земельну ділянку в Криму.

Раніше ми писали, що після старту російської мобілізації з окупованого Криму виїхало 10 тисяч українців.

Оценка материала:

5.00 / 1
Втекли від мобілізації. Тисяча кримських татар виїхали з Криму в Туреччину 5.00 5 1
Політика / Україна
28.12.2022 432
Еще материалы раздела «Україна»