<
НОВИНИ ДНЯ: Чоловіків до 25 років можуть мобілізувати? Що кажуть у Раді та чи чекати змін призовного віку  В Україні 26 червня подекуди короткочасні дощі, вдень до +27°  Скільки коштує вища освіта в Україні: вартість навчання у топових університетах  Різка зміна правил вступу на аспірантуру: що потрібно знати чоловікам призовного віку  Чи може Україна залишитися без танків: у Forbes дали чітку відповідь  Спека трохи спаде: прогноз погоди в Україні на 26 червня  День Конституції України 2024 року: коли святкуємо і чи буде вихіднийвсі новини дня
Політика
Україна
29.12.2022 546

Окупанти втратили в Україні всі бойові танки, які були в строю до 24 лютого, — експерт про ситуацію на фронті

Щоб відновити один танк, росіянам доводиться "роздягати" на запчастини приблизно 3-4 машини, бо вони втратили відповідні технології відновлення.

f3dc3350583442a34a5d92c60eb9681b_29.12.22

Ворог втратив усі танки, які були в строю до повномасштабного вторгення Росії. Пише ТСН. 

Про це в ефірі "Еспресо" сказав експерт Defense Express Іван Киричевський.

"З однієї сторони, якщо опиратися на інформацію Генштабу ЗСУ, виходить, що росіяни втратили всі свої танки, які були в строю до початку війни. Очевидно, значна кількість — 1,5 тис — була повернута з бази консервації", — зазначив він.

За словами експерта, з артсистемами ситуація схожа.

"У планах Шойгу (міністр оборони РФ - ред.) — створити два військові округи, мотострілецькі дивізії, додаткові бригади. Але чим вони їх озброювати будуть?.. За кращими показниками роботи російського ВПК, їм для виробництва цієї техніки знадобляться декілька років, а ввести у бій 200 тис. чмобіків вони розраховують протягом пів року. Можливо, росіяни будуть намагатися діставати зі старих запасів, для психологічного ефекту витягувати нове, а переважну більшість кидати як звикли — сталева каска часів Другої світової війни і старий автомат", — зазначив він.

Додамо, що поблизу кордону з Білоруссю немає наступального угруповання, здатного здійснити вторгнення з території країни до України.

Також нагадаємо, що в Німеччині розкритикували канцлера Олафа Шольца за відмову надавати Україні танки для боротьби з російською агресією.

Оценка материала:

5.00 / 1
Окупанти втратили в Україні всі бойові танки, які були в строю до 24 лютого, — експерт про ситуацію на фронті 5.00 5 1
Політика / Україна
29.12.2022 546
Еще материалы раздела «Україна»