НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Бізнес
Економіка
28.12.2022 477

На валютному ринку України продовжує домінувати попит

На міжбанківському валютному ринку продовжує домінувати попит на іноземну валюту з боку клієнтів банків. Це обумовлює потребу у проведенні Національним банком валютних інтервенцій для збалансування ринку.

Про це повідомляє член Ради Національного банку України (НБУ) Богдан Данилишин.

"Так, минулого тижня обсяг чистого продажу іноземної валюти Національним банком на МВРУ становив 441 млн доларів, а з початку року - понад 23 млрд доларів", - написав він.

За його словами, збільшенню попиту на іноземну валюту сприяє розширення дефіциту зовнішньої торгівлі. Так, незважаючи на профіцит поточний рахунок платіжного балансу, який за десять місяців 2022 року становив майже 8 млрд доларів, дефіцит зовнішньої торгівля як товарами, так і послугами у жовтні продовжував зростати, перевищивши за січень-жовтень 2022 року 10 млрд доларів за торгівлею товарами та 7 млрд доларів за торгівлею послугами.

"Натомість суттєву підтримку платіжному балансу продовжують забезпечувати стійкі надходження з оплати праці українців за кордоном (11,8 млрд доларів за 10 місяців 2022 року) та надходження міжнародної допомоги до сектору загальнодержавного управління (11,7 млрд доларів за 10 місяців 2022 року)", - додав Данилишин.

Оценка материала:

5.00 / 1
На валютному ринку України продовжує домінувати попит 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
28.12.2022 477
Еще материалы раздела «Економіка»