<
НОВИНИ ДНЯ: Навіщо Китаю заморожування російсько-української війни: політолог звернув увагу на цікавий момент  Макрон радить французам не обирати до парламенту ультралівих та ультраправих, - AP  Шольц про ідею Путіна щодо "перемир'я": ті, хто вірять, явно передивилися Russia Today  Червень в Україні завершиться спекою, - прогноз  Спека до +31: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині 28 червня  Коли наступить перемога у війні: українці назвали терміни та умови  Температура підвищується: де 28 червня в Україні буде найспекотнішевсі новини дня
Політика
Україна
29.12.2022 407

Ситуація на фронтах зайшла в глухий кут, ми дуже чекаємо на постачання озброєнь, - Буданов

Битва в Україні зараз зупинилася: ні Україні, ні Росії не вдається здійснити значних проривів, вважає керівник головного управління розвідки українського генштабу Кирило Буданов.

Про це заявив керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов, повідомляє РБК-Україна з посиланням на ВВС.

За його словами, "ситуація просто підвисла. Руху немає".

Після того, як Збройні сили України у листопаді звільнили Херсон, основні бойові дії розгортаються в районі Бахмута на Донецькій області.

На решті дільниць фронту російські війська в основному займають оборонні позиції, а настання зими та нестача наступальних озброєнь змусили українські сили знизити інтенсивність наземних операцій уздовж лінії зіткнення, що розтягнулася приблизно на 1000 км.

На думку Буданова, Росія зараз "у повному безвиході", зазнає збитків, і Кремль вже вирішив оголосити про чергову хвилю мобілізації. Однак, додає він, українській армії на багатьох напрямках, як і раніше, не вистачає ресурсів для подальшого просування вперед.

“Ми не можемо завдати їм поразки на всіх напрямках у повному обсязі. Але і вони теж не можуть. Ми дуже сильно чекаємо на нові постачання озброєнь, а також надходження більш просунутих типів озброєння”, - сказав Буданов.

Оценка материала:

5.00 / 1
Ситуація на фронтах зайшла в глухий кут, ми дуже чекаємо на постачання озброєнь, - Буданов 5.00 5 1
Політика / Україна
29.12.2022 407
Еще материалы раздела «Україна»