<
НОВИНИ ДНЯ: Чоловіків до 25 років можуть мобілізувати? Що кажуть у Раді та чи чекати змін призовного віку  В Україні 26 червня подекуди короткочасні дощі, вдень до +27°  Скільки коштує вища освіта в Україні: вартість навчання у топових університетах  Різка зміна правил вступу на аспірантуру: що потрібно знати чоловікам призовного віку  Чи може Україна залишитися без танків: у Forbes дали чітку відповідь  Спека трохи спаде: прогноз погоди в Україні на 26 червня  День Конституції України 2024 року: коли святкуємо і чи буде вихіднийвсі новини дня
Політика
Україна
29.12.2022 550

Буданов пояснив, чому росіяни так прагнуть захопити Бахмут

З моменту деокупації Херсона українські сили ведуть запеклі бої з російськими військами навколо Бахмута. Ворог дуже хоче захопити це місто, оскільки це б відкрило б йому шляхи на інші опорні пункти на сході.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на керівника Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданова в інтерв'ю BBC.

Як передає видання з розмови очільником ГУР МО, для Росії захоплення Бахмута порушило б лінії постачання України та відкрило б шлях для просування до інших українських опорних пунктів на сході, включаючи Краматорськ і Слов’янськ.

За словами Буданова наступ на це місто очолює ПВК "Вагнер".

Вважається, що її засновник Євген Пригожин хоче захопити місто як "політичний приз" на тлі суперництва між високопоставленими російськими чиновниками.

Оценка материала:

5.00 / 1
Буданов пояснив, чому росіяни так прагнуть захопити Бахмут 5.00 5 1
Політика / Україна
29.12.2022 550
Еще материалы раздела «Україна»