НОВИНИ ДНЯ: У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березня  Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіях  Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України  Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloombergвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
29.12.2022 385

Більшість українів підтримують заборону УПЦ МП, - опитування

78% українців вважають, що держава в тій чи іншій мірі має втрутитися в діяльність УПЦ (МП). Зокрема, серед них 54% вважають, що ця церква в Україні має бути повністю забороненою.

Про це свідчать дані опитування КМІС.

Ще 24% виступають за дещо м’якший підхід, що не передбачає повної заборони, але передбачає встановлення державного контролю та нагляду.

Лише 12% респондентів вважають, що нічого не варто робити і не варто втручатися у справи УПЦ (МП), а розслідувати лише окремі можливі випадки правопорушень.

У всіх регіонах України (від 82% на Заході до 73%) більшість населення виступають за проактивну позицію держави в питанні діяльності УПЦ (МП). Навіть на Півдні і Сході лише 16% і 14% говорять про невтручання у діяльність УПЦ (МП). Водночас, на Півдні і Сході трохи менше тих, хто виступає за повну заборону (48% і 41%).

Серед російськомовних українців підтримка проактивної позиції влади щодо УПЦ (МП) хоч і дещо нижча, але також істотна – 68% (в т.ч. 44% виступають за повну заборону цієї Церкви).

Оценка материала:

5.00 / 1
Більшість українів підтримують заборону УПЦ МП, - опитування 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
29.12.2022 385
Еще материалы раздела «Суспільство»