<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп винен у кримінальній справі: чи зможе він балотуватися в президенти США  Вибори в Європарламент. Хто бере участь та яка позиція партій щодо України  Допомога Україні від Швеції: Київ отримає два літаки РЛС  Зеленський сказав, чи збільшилася мобілізація після нового закону  В Україні буде багато дощів з грозами: прогноз погоди на початок червня  Україну в останній день весни накриють грози, а літо почнеться із спеки: синоптикиня дала прогноз  Весна прощається грозовими дощами: прогноз погоди в Україні в останній день травнявсі новини дня
Політика
Україна
30.12.2022 341

Які напрямки фронту є небезпечними та як гарантувати перевагу ЗСУ - відповідь військового експерта

Якщо б Захід посилив свою підтримку України, то ЗСУ отримали б перевагу.

b266a18993d2d60fab57430b11c1bb9c_30.12.22

Військовий експерт Сергій Грабський вважає, що на лінії фронту наразі немає таких напрямків, які б викликали серйозне занепокоєння.

Про це він сказав в інтерв'ю ТСН.ua.

"Не існує зараз таких напрямків, які б викликали серйозне занепокоєння. Бо треба зрозуміти, що противник не має сил та засобів для того, аби здійснити стратегічні прориви. Він не має такої кількості озброєння, техніки та людей на окремих ділянках фронту. А тому йдеться про різну інтенсивність бойових дій, які можуть вестися на тому чи іншому напрямках. І тут ситуація, яка інколи наводить мене на порівняння із грою в покер, коли інша сторона піднімає ставки. І однією із ситуацій у цій грі є те, що сторони можуть сказати "пас". Тобто якщо ставки будуть підняті настільки високо, що жодна із сторін не зможе перекрити цю ставку", - пояснив військовий експерт.

Сергій Грабський наголосив, що якби Україні допомогли із сучасним західним озброєнням, то ЗСУ могли б отримати перевагу.

"Це ми і спостерігаємо, бо за особовим складом у нас є паритет на фронті. Ми досягаємо цього в якості та ефективності застосування наявних сил і засобів. Звісно, що якщо ми використаємо "джокер" - більшу підтримку наших західних союзників, то баланс сил зміниться, і ми можемо через певний час отримати перевагу", - сказав Сергій Грабський.

Оценка материала:

5.00 / 1
Які напрямки фронту є небезпечними та як гарантувати перевагу ЗСУ - відповідь військового експерта 5.00 5 1
Політика / Україна
30.12.2022 341
Еще материалы раздела «Україна»