<
НОВИНИ ДНЯ: Замініть всього лише один інгредієнт – і звичний салат "Мімоза" заграє новими фарбами  В Україні потеплішає, але будуть грози: прогноз на початок тижня  Найбільше падіння за 65 років: ціни на какао різко обвалились  Чи готова Франція до інтенсивної війни: генерал розкритикував президента Макрона  Погода змінюється: в Україну йдуть дощі та грози  Хто з держслужбовців має право на бронювання від мобілізації: відповідь Міноборони  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 6 – 12 травнявсі новини дня
Політика
Світ
30.12.2022 570

Структура сиплеться: політолог розповів, для чого Путін зібрав саміт СНД

На думку екперта, Путін планував саміт лідерів країн СНД з іншим порядком денним.

5cbc588a369f8ff6dc7c5bd13b36bd0d_30.12.22

Політолог Володимир Фесенко розповів, що  неформальний саміт очільників міжнародної організації Співдружності Незалежних Держав (СНД) російський диктатор Путін спочатку планував з іншою метою. Пише ТСН. 

Про це Фесенко розповів в ефірі каналу FREEДОМ.

Експерт нагадав, що цього року минає століття від моменту створення СРСР.

"Можливо, планувалося нагадати, що "був великий СРСР, ми залишаємося друзями, партнерами, активно співпрацюємо". Ось таке завдання стояло. У підсумку все стало розвиватися зовсім інакше", – зазначив Фесенко.

За його словами, зараз структура організації пострадянського простору, яка створювалася Росією і де СНД було початковим фундаментом, розвалюється — особливо цього року. Крім того, проблеми є в Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ). Про Євразійський економічний союз, на який вплинули санкції, взагалі майже ніхто не згадує. Також загострилися проблеми між окремими країнами СНД, зокрема між Вірменією та Азербайджаном.

"Інерційність, вмирання — це головне, що характеризує нинішній стан СНД. Ця організація ні на що не впливає… Лише правові угоди на пострадянському просторі — це єдине, що працює. Плюс неформальний клуб лідерів — ось це Путіну теж потрібно. Це завдання вийшло на перший план”, — сказав Фесенко.

Політолог пояснює, що ця зустріч була необхідна Путіну, аби продемонстурвати активність. Диктатор наразі скасував більшість публічних заходів всередині РФ. Тому диктатор мав показати контроль і лідерство на пострадянському просторі.

Саміт лідерів СНД

Нагадаємо, 26 грудня у Санкт-Петербурзі відбувся неформальний саміт глав СНД.

Під час саміту прем'єр Вірменії Нікол Пашинян звинуватив Путіна і його "миротворців" у бездіяльності через події у Карабасі.

За підсумками зустрічі президент Росії Путін подарував учасникам персні. У соцмережах цей інцидент порівняли з кільцями Саурона — повелителя темних сил з роману Джона Толкіна "Володар перснів".

Оценка материала:

5.00 / 1
Структура сиплеться: політолог розповів, для чого Путін зібрав саміт СНД 5.00 5 1
Політика / Світ
30.12.2022 570
Еще материалы раздела «Світ»