<
НОВИНИ ДНЯ: Розпочинається найцікавіше: Кримському мосту невдовзі настане кінець  На Волині знайшли історичну пам’ятку часів Київської Русі  В Украине в понедельник, 6 мая, ожидается облачная погода. Местами возможны кратковременные дожди  В Україні потеплішає, але будуть грози: прогноз на початок тижня  Погода змінюється: в Україну йдуть дощі та грози  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 6 – 12 травня  В Україні тиждень почнеться з дощів, удень до +25°всі новини дня
Політика
Світ
30.12.2022 587

"Договорняки" за спиною Путіна та чорні "лебеді": що чекає на Росію та "фюрера" 2023 року

Захід нарешті зрозумів, що з Путіним не можна ні про що домовлятися, вважає Клімкін.

4877f21e012e4297c6636b3ceb37edde_30.12.22

Колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає, що 2023 року російські еліти будуть шукати будь-які способи, щоб не опинитися у Північній Кореї. Пише ТСН. 

Про це очільник МЗС України 2014-2019 рр. Клімкін розповів в ексклюзивному інтерв’ю ТСН.ua.

"Захід зрозумів, що з Путіним ніяк. На цій планеті йому не можна ані довіряти, ані разом із ним жити. Питання, як вони будуть його "перезавантажувати" - поступово чи непоступово. Я впевнений, що в наступному році у нас буде, як люблять казати експерти, декілька "лебедів". І будемо сподіватися, що для України всі будуть білі, а для Путіна - чорні. Для нього точно будуть економічні чорні "лебеді". Макроекономічна стабільність РФ буде під питанням. Я сподіваюся, що ціна на нафту та газ буде падати. Так, поки що у Росії грошей вистачає, але ж Путіну потрібно роздавати гроші. Там же система середньовічна. Якщо гроші не роздавати перед виборами, багато що може трапитися в такій країні, як Росія", - розповів Клімкін.

За спостереженнями колишнього міністра, в суспільстві Росії простежуються ознаки, які можуть свідчити про "договорняки" за спиною Путіна.

"Я думаю, що російські еліти будуть уже не скиглити, а думати, що робити далі. Вони прекрасно розуміють, що мають велику ймовірність опинитися в Північній Кореї, а жити їм у КНДР ніяк не хочеться. Я не вірю, що повстання зможуть скинути Путіна, але в сьогоднішній Росії є домовленості між певними групами суспільства. Деякі ознаки ми уже бачимо. Що і як вони будуть робити - це також залежить від сприйняття Заходу та Китаю", - наголосив він.

Клімкін зауважив, "що роль Китаю 2023 року стане, хоч і за лаштунками, але більш активною. Китай не може дозволити, аби ця війна тривала нескінченно. Це впливає на ринок і розвиток. Тому дуже багато буде залежати від того, як ми будемо просуватися. Зараз ми поступово стаємо союзниками із Заходом. Для Заходу дуже важливо довіряти своїм партнерам, а нам - Заходу. І ось це Путін буде намагатися розбити всіма можливими способами. І для нас це насправді одна із ключових історій 2023 року".

Нагадаємо, раніше пояснювали, чому Путін намагається розпалити війну в Азії.

Оценка материала:

5.00 / 1
"Договорняки" за спиною Путіна та чорні "лебеді": що чекає на Росію та "фюрера" 2023 року 5.00 5 1
Політика / Світ
30.12.2022 587
Еще материалы раздела «Світ»