<
НОВИНИ ДНЯ: Розпочинається найцікавіше: Кримському мосту невдовзі настане кінець  На Волині знайшли історичну пам’ятку часів Київської Русі  В Украине в понедельник, 6 мая, ожидается облачная погода. Местами возможны кратковременные дожди  В Україні потеплішає, але будуть грози: прогноз на початок тижня  Погода змінюється: в Україну йдуть дощі та грози  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 6 – 12 травня  В Україні тиждень почнеться з дощів, удень до +25°всі новини дня
Політика
Світ
30.12.2022 414

РФ вчетверте змінила командувача Західним ВО: розвідка Британії повідомляє про внутрішню боротьбу

Армія ворога вкотре проводить ротацію у вищому командуванні.

fe7ffb0df095a4006dbe55d6ba21b5ea_30.12.22

У Росії знову змінили командувача Західного військово округу на війні в Україні. Євген Нікіфоров став вже четвертим командувачем від початку повномасштабного вторгнення. Він замінить генерал-полковника Сергія Кузовлєва, якого призначили лише три місяці тому. Пише ТСН. 

Про це повідомляють у розвідці Великої Британії.

"Заміна старших російських офіцерів, що триває, ймовірно, відображає внутрішні розбіжності з приводу майбутнього ведення війни в Міністерстві оборони Росії", - наголошують у звіті британського Міноборони.

Зазначається у зведенні, як начальник штабу російської Східної групи військ в перші тижні війни Нікіфоров повинен був брати активну участь, зокрема у плануванні повітряно-десантних військ наступати на Київ з північного заходу - через район Чорнобиля.

Ймовірно, тепер завданням Нікіфорова буде утримування правого флангу Росії, район Луганської області навколо Кремінної та Сватового. Оскільки будь-яка зі сторін може спробувати наступу на цій ділянці, наголошують у розвіці Британії.

Нагадаємо, аналітики ISW вважають, що наступ російських окупантів у Бахмуті близький до кульмінації. Війська РФ 29 грудня продовжили наступ у районі міста. Однак українські військові з боєм наближаються до Кремінної в Луганській області під час контрнаступу на Донбасі.

Оценка материала:

5.00 / 1
РФ вчетверте змінила командувача Західним ВО: розвідка Британії повідомляє про внутрішню боротьбу 5.00 5 1
Політика / Світ
30.12.2022 414
Еще материалы раздела «Світ»