<
НОВИНИ ДНЯ: Наступ Росії на Харків: Путін зробив заяву  Маринади для шашлику: як швидко зробити м'ясо смачним та м'яким  Британська розвідка оцінила вплив перестановок у Кремлі на перебіг війни  Погода з сюрпризом — народний синоптик Діденко розповіла, де очікувати сильних дощів  "Піхота зробила все можливе": DeepState – про скандал зі 125-ю бригадою  Рецепт карі з курячим філе та болгарським перцем  На вихідних в Україні стане ще тепліше, але прийдуть дощі та грозивсі новини дня
Політика
Україна
31.12.2022 750

Західні гаубиці чи танки - в МЗС розповіли, яка зброя насамперед потрібна Україна

Українська армія потребує важкого озброєння, щоб протистояти Росії на фронті. Проте найбільш необхідними наразі є гаубиці, а не танки.

dscf5143_id88439_1300x867_650x410_31.12.22

Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

"У армії є свої конкретні потреби. Умовно кажучи, якби мені зараз запропонували сто танків або сто гаубиць, я би не вагаючись сказав сто гаубиць зараз, а танки можна завтра - бо я знаю реальну потребу фронту і розумію, що це зараз набагато критичніше", - сказав він.

При цьому Кулеба зазначив, що є зброя-символ, яка зазвичай не відповідає реальним потребам на фронті. Тому під час обговорень з західними партнерами українська сторона говорить про конкретні запити бійців і командирів.

"І на кожній Ставці під головуванням президента ми саме під таким кутом на це дивимось: що потрібно тут і зараз, що буде потрібно завтра, щоб перемогти ворога", - додав міністр.

Нагадаємо, за даними видання Bloomberg, уряд США обговорює можливість передачі Україні легких танків Bradley.

Оценка материала:

5.00 / 1
Західні гаубиці чи танки - в МЗС розповіли, яка зброя насамперед потрібна Україна 5.00 5 1
Політика / Україна
31.12.2022 750
Еще материалы раздела «Україна»