НОВИНИ ДНЯ: У Росії почали блокувати доступ до YouTube  Гарріс заявила про готовність до дебатів із Трампом, - ЗМІ  Полуничне тирамісу в стакані: надзвичайно простий рецепт популярного десерту від Лілії Цвіт  В Україні буде новий стандарт профільної середньої освіти: що зміниться для старшокласників  Взимку працюватимуть усі доступні атомні блоки, є чіткі терміни ремонту, - Галущенко  Замах на Трампа: ФБР хоче допитати експрезидента США  Неймовірно смачні медові кекси: рецепт випічки до чаю чи кавивсі новини дня
Політика
Світ
02.01.2023 456

Президент Фінляндії порівняв Путіна зі Сталіним: обидва прорахувалися з нападом

Голова Кремля Володимир Путін прорахувався з нападом на Україну, як колись радянський диктатор Йосип Сталін прорахувався з вторгненням до Фінляндії.

__sauli_niiniste_gettyimages_544086012__1__650x410_02.01.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на новорічне звернення президента Фінляндії Саулі Нійністе.

Він зазначив, що минулий рік "повернув світ у минуле", оскільки "жахи великої війни знову з'явилися у Європі".

За його словами, неможливо не помічати схожості вторгнення Росії в Україну із Зимовою війною, коли СРСР сподівався окупувати Гельсінкі за два тижні.

"Сталін і Путін не змогли розпізнати ключовий фактор. Справа в тому, що люди, які живуть у вільній країні, цінують свою волю і принципи. І що нація, яка робить спільні зусилля, є величезною силою", - підкреслив Нійністе.

Він також закликав співгромадян наважитися говорити про мир для того, щоб покласти край стражданням українців.

"Кожного божого дня, поки війна в Україні триває, це збільшує її гірку ціну... Перспектива похмура. Але справедливий мир - настільки важлива мета, що будь-які щирі спроби її досягнення заслуговують на підтримку. Як і зусилля України з розгляду своєї ініціативи в ООН" , - зазначив президент.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявляв, що якщо Путін переможе у війні проти України, то він стане Сталіним 21-го століття.

Оценка материала:

5.00 / 1
Президент Фінляндії порівняв Путіна зі Сталіним: обидва прорахувалися з нападом 5.00 5 1
Політика / Світ
02.01.2023 456
Еще материалы раздела «Світ»