<
НОВИНИ ДНЯ: Сунак звинуватив Путіна в безрозсудній ядерній ескалації часів Карибської кризи  Україна має шанс стати потужною і всадити Путіна за стіл переговорів, - Нуланд  Полуничний мус: швидкий сезонний рецепт  Оренда квартири у Німеччині: як оплачується житло для українських біженців  Де візьмуть гроші для підвищення виплат військовим: у Верховній Раді пояснили   Кадрові зміни у вищому керівництві РФ: Путін подав сигнал Україні та Заходу – що він означає  Як приготувати смачне печиво з какаовсі новини дня
Політика
Світ
04.01.2023 1881

Серйозний виклик для безпеки Росії: як у Кремлі оцінили відмову від мирного розвитку Японії

Москва розглядає реалізацію Токіо курсу на відмову від мирного розвитку Японії як серйозний виклик для безпеки Росії та Азійсько-Тихоокеанського регіону загалом.

ccd7322ae3d62bd05f3bcc36a10e50d0_04.01.23

РФ попереджає, що у разі продовження подібної практики «буде змушена вжити відповідних адекватних заходів з метою блокування військових загроз для Росії». Пише ТСН. 

Про це заявив в інтерв'ю пропагандистській агенції ТАРС заступник голови МЗС РФ Андрій Руденко.

"Звернули увагу на прискорену реалізацію адміністрацією (прем'єр-міністра Японії Фуміо — ред.) Кисиди курсу на відмову від декларованого протягом багатьох десятиліть так званого мирного розвитку країни і перехід на рейки форсованої мілітаризації. Серед конкретних кроків — проведення великомасштабних військових навчань поблизу російських кордонів з залученням позарегіональних партнерів, ухвалення оновленої редакції доктринальних документів у галузі оборони та безпеки з прицілом на створення ударного потенціалу, безпрецедентне збільшення оборонних витрат", — зазначив заступник міністра.

"Розглядаємо таку активність Токіо як серйозний виклик для безпеки нашої країни та Азійсько-Тихоокеанського регіону в цілому. Попереджаємо, що у разі продовження подібної практики будемо змушені вжити відповідних адекватних заходів з метою блокування військових загроз Росії", — підкреслив Руденко.

Нагадаємо, що Японія планує запросити президента України Володимира Зеленського на саміт G7. Зауважимо, що учасники саміту планують обговорити питання продовольчої та енергетичної безпеки, які виникли внаслідок російського вторгнення до України.

Раніше в Києві під час ракетної атаки постраждав японський журналіст. Відомо, що його госпіталізували до лікарні.

Потім у посольстві Японії відреагували на поранення свого журналіста у Києві. Посольство Японії глибоко обурене повторним масованим нападом на громадянське населення та об'єкти в Україні напередодні Нового року.

Оценка материала:

5.00 / 2
Серйозний виклик для безпеки Росії: як у Кремлі оцінили відмову від мирного розвитку Японії 5.00 5 2
Політика / Світ
04.01.2023 1881
Еще материалы раздела «Світ»