<
НОВИНИ ДНЯ: Де в Україні будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 27 квітня  У США сподіваються, що надання Україні ATACMS переконає Німеччину надати Taurus  Шойгу стане "сакральною жертвою": у Зеленського спрогнозували долю міністра  Постачання зброї та боєприпасів з нового пакета допомоги Україні вже почалися, - Пентагон  Коли відступлять дощі і повернеться тепло: прогноз синоптикині  В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літавсі новини дня
Політика
Світ
04.01.2023 904

Пригожин вигадав виправдання, чому його "вагнерівці" не можуть захопити Бахмут

За його словами, бракує броньованої техніки та боєприпасів.

d575fabe577aae49b43e6c2f741952dc_04.01.23

Засновник приватної військової компанії "Вагнер", російський олігарх Євген Пригожин вигадав, чому його найманцям не вдається захопити Бахмут у Донецькій області. До слова, ватажок бойовиків називає місто Артемівськ - таку назву воно носило до 2016-го. Пише ТСН. 

У коментарі російським засобам масової пропаганди він поскаржився на ЗСУ.

За його словами, Збройні сили організували щонайменше "п'ятсот рубежів оборони". Мовляв, його найманці днями борються за кожен будинок у Бахмуті.

"Артемівськ (Бахмут – ред.) – це фортеця у кожному домі. Що таке прорвати оборону? Я вам скажу, що таке "прорвати оборону". Це сьогодні один будинок взяв, прорвав оборону, а за цим будинком ще одна оборона. Правильно? І не одна оборона. Таких ліній оборони.... Скільки в Артемівську рубежів оборони? Напевно, якщо сказати 500, ми не помилимося, так? Кожні 10 метрів – рубіж оборони", - заявив Пригожин.

За його словами, "вагнерівцям" бракує броньованої техніки та боєприпасів.

Нагадаємо, британські розвідники розповіли, що армія Росії зменшила свою активність у районі Бахмута Донецької області. Усередині грудня російські військові та бойовики "Вагнера" брали участь у своїх піхотних атаках навколо міста. Втім, багато з цих операцій погано підтримувалися.

Оценка материала:

5.00 / 2
Пригожин вигадав виправдання, чому його "вагнерівці" не можуть захопити Бахмут 5.00 5 2
Політика / Світ
04.01.2023 904
Еще материалы раздела «Світ»