<
НОВИНИ ДНЯ: Які в ТЦК права та повноваження: усе про роботу військкоматів  Заморозки триватимуть: прогноз погоди на вівторок, 14 травня  Все про ТЦК в Україні: що це за структура, ким керуються та фінансуються  Наступ Росії на Харківщину: Блінкен відповів, чи зможе Україна утримувати лінію фронту  "Ми не хочемо приховувати дезертирів, які втекли з країни": у Швейцарії заговорили про повернення українців  Помірні зливи та заморозки: прогноз погоди в Україні на 14 травня  Мобілізація по-новому: хто може виїхати за кордон і що для цього потрібновсі новини дня
Політика
Світ
04.01.2023 1360

Російський "Аерофлот" попри санкції придбав партію "Боїнгів" в ірландської компанії: деталі

Придбані Boeing 777, нібито були в лізингу.

04312d4920a28f8fbb69631adef44b4a_04.01.23

Найбільша російська авіакомпанія "Аерофлот" заявила, що попри санкції, накладені на країну терористку РФ, придбала в ірландської лізингової компанії десять далекомагістральних літаків Boeing 777-300ER. Угода відбулася 30 грудня 2022 року. Пише ТСН. 

Про це повідомляє пресслужба російського "Аерофлоту".

Літаки нібито поставлялися "Аерофлоту" через компанію "ВЕБ-Лізинг". Термін фінансової оренди суден становив 12 років.

"Аерофлот викупив та отримав права власності на десять далекомагістральних літаків Boeing 777-300ER, які від 2013 та 2014 років перебували у фінансовому лізингу від ірландської лізингової компанії", - йдеться в повідомленні.

Вартість угоди та ім'я продавця представник російської компанії не розкрив. У компанії мають намір продовжити роботу з придбання літаків, щоб "зберегти закордонний парк, який діє, і розширити його експлуатаційні можливості".

Зазначимо, що після початку повномасштабної війни РФ в Україні країни Заходу припинили постачання до Росії літаків та запчастин і зобов'язали своїх лізингодавців повернути з країни-агресорки орендовані лайнери.

8 квітня ЄС пом'якшив санкції і вніс поправку до санкцій проти РФ, які запроваджено за її жорстоку війну проти України та вбивства мирних людей, згідно з якою лізингодавці отримали право продати літаки, які перебували в Росії, російським авіакомпаніям.

Такий захід дав право урядам країн Європи дозволяти компаніям приймати платежі від російських юросіб, які взяли літаки у фінансовий лізинг, укладений до 26 лютого. Підприємства можуть отримати право власності після сплати лізингових платежів.

Раніше "Аерофлот" придбав 8 літаків Airbus A330 в іноземних лізингодавців. За словами представників компанії, у межах виконання контрактних зобов'язань було закуплено кілька широкофюзеляжних літаків. На сьогодні лайнери передано до Російського реєстру.

Натомість станом на зараз щонайменше 13 повітряних суден "Аерофлоту" заарештовані за кордоном через санкції.

Нагадаємо, 28 лютого 2022 року найбільша російська авіакомпанія "Аерофлот" зупинила всі рейси до Європи.

Як стало відомо у листопаді, "Аерофлот" розібрав чверть свого авіапарку через санкції Заходу. З суден знімають справні частини та переставляють на інші літаки.

Оценка материала:

5.00 / 2
Російський "Аерофлот" попри санкції придбав партію "Боїнгів" в ірландської компанії: деталі 5.00 5 2
Політика / Світ
04.01.2023 1360
Еще материалы раздела «Світ»