<
НОВИНИ ДНЯ: Кулеба: повернення військовозобов'язаних до України є питанням справедливості  Соціологи оцінили рівень готовність українців до мобілізації  На яку погоду чекати у травні: відповідь метеорологині  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  В українців забиратимуть авто на потреби ЗСУ: що відомо про резонансні норми у законі про мобілізацію  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Бізнес
Страхування
04.01.2023 627

Перестраховики виключили Росію та Україну з полісів з 1 січня, - Reuters

Перестраховики з 1 січня 2023 року виключили Росію, Україну та Білорусь із полісів, що їх пропонують страховим клієнтам, йдеться у звіті брокера Gallagher Re.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Перестраховики страхують страховиків, і 1 січня - найважливіша дата у календарі для продовження полісу.

Деякі страховики вже відмовилися від страховки у Росії та Білорусі через ризик санкцій чи великі збитки. Але дата продовження 1 січня - це перша можливість для багатьох перестраховиків скоригувати 12-місячні поліси у світлі війни, яка розпочалася у лютому минулого року.

Ринок дійшов згоди про виключення, а це означає, що з 1 січня "дуже важко знайти покриття" для регіону, заявив глава Gallagher Re International Джеймс Вікерс.

Джерела в галузі кажуть, що без перестрахування страховики, ймовірно, ще неохоче надаватимуть страхове покриття для Росії чи України. Страховики судів уже заявили, що відмовлятися страхувати ризики у російських водах.

Перестраховики особливо стурбовані авіаційним ринком після того, як зіткнулися з великими втратами через літаки, що залишилися в Росії. За даними Gallagher Re, з 1 січня ставки авіаперестрахування зросли на 200% для деяких видів бізнесу.

Нагадаємо, страховики судів заявили, що скасовують покриття військових ризиків у Росії після виходу перестраховиків із регіону через серйозні збитки.

Оценка материала:

5.00 / 1
Перестраховики виключили Росію та Україну з полісів з 1 січня, - Reuters 5.00 5 1
Бізнес / Страхування
04.01.2023 627
Еще материалы раздела «Страхування»