НОВИНИ ДНЯ: Атака на нафтопереробну галузь Росії: удари українських дронів можуть спричинити кризу — експерт  У порти Одеси незабаром повернуться великі контейнеровози та пороми, - ЗМІ  Прогноз погоди на 19 березня: де в Україні буде дощ і мокрий сніг  Частина "вагнерівців" виїхала з Білорусі. "Гаюн" назвав можливу причину  Хто з військовозобов'язаних може законно відмовитися від повістки – пояснення юристки  Вибух військового вертольота у Придністров’ї: експерт прогнозує повну втрату боєздатності сепаратистів  На заході сніг та ожеледиця, на решті територій дощитиме: погода на 19 березнявсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
04.01.2023 1054

Погода як у квітні: у Києві оновлено ще три температурні рекорди

У понеділок, 2 січня, у Києві вперше за 143 роки спостережень середньодобова температура повітря склала 9,4 градусів тепла, що на 3,9 градусів вище рекордного значення температури для цього дня 2007 року.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Центральну геофізичну обсерваторію.

"Кліматична норма перевищена на 12,9 градусів тепла, що відповідає погоді середини квітня", - йдеться в повідомленні.

За даними синоптиків, максимальна температура у столиці піднялась до 13,2 градусів тепла, перевищивши попередній рекорд для цього дня 2007 року на 6,3 градусів і повторивши рекорд січня, який був зафіксований лише 1 січня.

Крім того, мінімальна температура повітря у Києві не опускалась нижче 6,9 градусів тепла. Попереднє рекордне значення було відмічено у 2007 році і дорівнювало 4,0градусів тепла.

Нагадаємо, новий рік в Києві розпочався з температурних рекордів. Кліматична норма перевищена на 13,8 градусів, що відповідає погоді середини квітня.

Оценка материала:

5.00 / 2
Погода як у квітні: у Києві оновлено ще три температурні рекорди 5.00 5 2
Життя та Стиль / Столиця
04.01.2023 1054
Еще материалы раздела «Столиця»