<
НОВИНИ ДНЯ: Мобілізація по-новому: хто може виїхати за кордон і що для цього потрібно  У Трампа згадали про Україну при формуванні президентської програми нацбезпеки  На початку тижня в Україні стане ще холодніше: прогноз погоди на 13 травня  Україну накриє похолодання, місцями дощитиме: прогноз на початок тижня  В Україні у понеділок до +14°, подекуди - невеликий дощ  Синоптики розповіли про погоду на робочий тиждень в Україні  На Україну чекають заморозки: прогноз погоди на 13 травня всі новини дня
Політика
Світ
05.01.2023 848

Знищення російських військових у Макіївці: у Міноборони РФ назвали "основну причину трагедії"

У Макіївці збільшилася кількість убитих "мобіків": у РФ назвали "причину смерті".

ffaec5b879f5e366b5cfd1e4747cb6a9_05.01.23

Кількість вбитих у Макіївці російських військовослужбовців збільшилося до 89. Пише ТСН. 

Про це стверджують у МО РФ.

Також серед загиблих внаслідок українського удару по Макіївці – заступник командира полку підполковник Бачурін.

При цьому російські силовики вважають, що «основною причиною трагедії у Макіївці стало масове використання особовим складом всупереч забороні мобільних телефонів». Мовляв, нібито «цей фактор дозволив противнику запеленгувати та визначити координати розташування військовослужбовців для завдання ракетного удару».

До того ж за підсумками розслідування ситуації в Макіївці винні посадовці будуть притягнуті до відповідальності, заявили в Міноборони Росії.

"Приймаються необхідні заходи щодо виключення подібних трагічних подій у майбутньому», — йдеться у повідомленні силової структури, яке тиражують пропагандистські «ЗМІ».

Загибель російських військових у Макіївці

Через удар ЗСУ по окупантах у Макіївці NYT назвало цю ситуацію ганьбою для російського диктатора Володимира Путіна. При цьому російські блогери-пропагандисти та деякі чиновники звинувачують у цьому провалі російських військових.

Військовий експерт Олег Жданов озвучив нові подробиці знищення російських "мобіків" у Макіївці. Також Міноборони РФ не вдалося приховати подію, оскільки одночасно зник зв'язок із такою кількістю людей.

Нагадаємо, що за інформацією джерел, в окупованій Макіївці Донецької області в ніч на 1 січня в приміщенні училища загинули не кілька десятків російських військових, а кілька сотень.

Оценка материала:

5.00 / 2
Знищення російських військових у Макіївці: у Міноборони РФ назвали "основну причину трагедії" 5.00 5 2
Політика / Світ
05.01.2023 848
Еще материалы раздела «Світ»