<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
Політика
Росія
05.01.2023 1220

Путін наказав показувати кіно про війну в Україні та про боротьбу з неонацизмом

В РФ також мають створити музеї про учасників "спецоперації" та провести у школах уроки на відповідну тему.

6dda390b0b5c49c60a581f1ec4e8c898_05.01.23

Президент Росії Володимир Путін доручив Мінкульту країни показувати у кінотеатрах документальні фільми про війну в Україні та "боротьбу з поширенням неонацистської та неофашистської ідеології". Пише ТСН. 

Про це свідчить відповідне доручення російського диктатора.

Згідно з документом, Міністерство культури РФ має організувати фестиваль патріотичного документального кіно. Відповідні пропозиції мають бути підготовані вже до 1 лютого 2023 року.

У дорученні також вказано, що російське Міноборони має сприяти документалістам у підготуванні кінематографічного матеріалу про учасників "спецоперації", які "виявили відвагу, мужність і героїзм".

Окрім того, Мінкульт та Міносвіти Росії мають до 1 квітня 2023 року створити "громадські простори, арт-обʼєкти та шкільні музеї" про учасників "спецоперації" та провести у школах уроки на відповідну тему.

Нагадаємо, що водночас російським медіа заборонили поширювати будь-які заяви про мобілізацію, навіть якщо вони виходять із Держдуми або Ради Федерації. Це інформація від джерел у проурядових засобах масової пропаганди. Таке негласне розпорядження надійшло з адміністрації президента РФ напередодні новорічних свят.

Оценка материала:

5.00 / 1
Путін наказав показувати кіно про війну в Україні та про боротьбу з неонацизмом 5.00 5 1
Політика / Росія
05.01.2023 1220
Еще материалы раздела «Росія»