<
НОВИНИ ДНЯ: Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Кулеба: повернення військовозобов'язаних до України є питанням справедливості  Соціологи оцінили рівень готовність українців до мобілізації  На яку погоду чекати у травні: відповідь метеорологині  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  В українців забиратимуть авто на потреби ЗСУ: що відомо про резонансні норми у законі про мобілізаціювсі новини дня
Політика
Світ
05.01.2023 512

Британська розвідка назвала причину високих втрат у російській армії

У зруйнованій будівлі ПТУ-19 у Макіївці, крім мобілізованих, також розмістили склад боєприпасів. Непрофесіоналізм російської армії сприяє високому рівню втрат.

_ros_viyskovih_gettyimages_1240645305_11_650x410_05.01.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

Як зазначається у зведенні, 31 грудня 2022 року Україна завдала удару по будівлі ПТУ в місті Макіївка, що утримується Росією, недалеко від Донецька, яку Росія захопила для використання у військових цілях. Будівля була повністю зруйнована і, як підтвердили в Міноборони Росії, загинуло 89 російських військовослужбовців.

"З огляду на масштаби пошкоджень існує реальна ймовірність того, що боєприпаси зберігалися поряд з розміщенням військ, які вибухнули під час удару, викликавши вторинні вибухи", - йдеться в повідомленні.

За даними британської розвідки, будівля знаходилася всього за 12,5 км від Авдіївського сектора лінії фронту, одного з найзапекліших районів конфлікту.

"Російські військові мають досвід небезпечного зберігання боєприпасів задовго до нинішньої війни, але цей інцидент показує, як непрофесіоналізм сприяє високому рівню втрат у Росії", - зазначають у Міноборони Британії.

Раніше британська розвідка пояснила копання марних окопів у Білгородській області недоліками системи прийняття рішень у РФ, а також бажанням чиновників робити політично доцільні висновки.

Оценка материала:

5.00 / 2
Британська розвідка назвала причину високих втрат у російській армії 5.00 5 2
Політика / Світ
05.01.2023 512
Еще материалы раздела «Світ»