<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп має намір ініціювати збільшення оборонних бюджетів країн НАТО, - The Telegraph  Коли в Україну надійде більшість обіцяної зброї від союзників  Як працюватимуть банки 6 та 8 травня  Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Україні  На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Поверх має значення? Як зекономити при покупці квартири в Києвівсі новини дня
Політика
Росія
05.01.2023 509

Партизани у Росії зупинили військові ешелони — ГУР

В ніч проти 4 січня партизани у Росії зупинили рух цивільних потягів та військових ешелонів.

9d8665eef7d2588e507d16e97c04c791_05.01.23

Українська розвідка повідомляє про активізацію руху опору в РФ. Так, партизани в Росії знову змогли зупинити цивільні потяги та військові ешелони на ділянці Транссибірської залізниці у районі Красноярська. Пише ТСН. 

Про це повідомило Головне управління розвідки Міноборони України.

"У новому 2023 році це вже принаймні шостий випадок знищення блоків сигналізації, централізації та блокування на залізниці у різних регіонах Росії, що призводить до порушень у графіках руху військових ешелонів", - кажуть в українській розвідці.

Зазначається також, що минулого року було зафіксовано близько 40 таких випадків, а також ситуації знищення залізничних трансформаторів та локомотивів.

"Суттєва активізація рейкових партизан у Росії відбулася після оголошення путінським режимом часткової мобілізації", - додали в ГУР.

Нагадаємо, 14 грудня у Ростовській області РФ невідомі партизани підірвали залізничні колії, якими військова техніка надходила на війну проти України.

Крім того, партизанський рух "АТЕШ", який діє в тимчасово окупованому Криму, взяв на себе відповідальність за підпал російської військової бази, де перебували мобілізовані. Пожежа на базі спалахнула вранці в суботу, 10 грудня, а своє повідомлення партизани опублікували ввечері того ж дня.

Оценка материала:

5.00 / 2
Партизани у Росії зупинили військові ешелони — ГУР 5.00 5 2
Політика / Росія
05.01.2023 509
Еще материалы раздела «Росія»