<
НОВИНИ ДНЯ: В Україну мчить 30-градусна спека, - прогноз  В Україні значно зміняться ціни на цигарки: скільки коштуватиме пачка  Хто стане президентом РФ після Путіна – російський опозиціонер назвав прізвище  На 18 червня опадів майже не прогнозують, вдень до +30°  Не тільки високі поверхи. Яке житло перестали купувати українці під час війни  Перші винищувачі F-16 від Данії будуть в Україні вже найближчим часом — Зеленський  Досліджує історію та опікується музеями. Де зараз лідер Помаранчевої революції Віктор Ющенковсі новини дня
Політика
Україна
06.01.2023 636

Росії потрібна тривала пауза: експерт пояснив ситуацію з наступом окупантів на Бахмут

Командування російських військ прагне зупинити активні бойові дії на всьому фронті, щоб отримати один-два місяці для підготовки резервів.

cb8bd1082e19034725e32baf2521d925_06.01.23

Перекидання російських військ з-під Бахмута на Соледар не призведе до нового масштабного наступу окупантів. Для цього командуванню збройних сил РФ потрібна триваліша оперативна пауза. Пише ТСН. 

Таку думку висловив військовий експерт, директор з міжнародних питань Центру армії, конверсії та роззброєння Михайло Самусь.

За його словами, жорстокі бої під Бахмутом пояснюються тим, що цей тактичний напрямок було обрано російським командуванням або організатором ПВК “Вагнер” Євгеном  Пригожиним, щоб продемонструвати свої наступальні можливості. Ймовірно також, що Пригожин хотів тут переконати господаря Кремля, що його приватна армія більш ефективна, ніж російські збройні сили.

“Оперативна пауза їм [командуванню російської армії] потрібна стратегічна — фактично зупинити будь-які активні бойові дії на всьому фронті і отримати один-два місяці для того, щоб провести нову мобілізацію, створити нові резерви і спробувати сформувати нові групи військ, які б могли провести кілька великих операцій, скажімо, з Білорусі, як вони давно мріють, або на інших напрямках”, - зауважив він.

Нагадаємо, багато експертів стверджують, що наступ росіян під Бахмутом та Соледаром зупинився, він, ймовірно, досягає кульмінації.

Оценка материала:

5.00 / 2
Росії потрібна тривала пауза: експерт пояснив ситуацію з наступом окупантів на Бахмут 5.00 5 2
Політика / Україна
06.01.2023 636
Еще материалы раздела «Україна»