<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні значно зміняться ціни на цигарки: скільки коштуватиме пачка  Хто стане президентом РФ після Путіна – російський опозиціонер назвав прізвище  На 18 червня опадів майже не прогнозують, вдень до +30°  Не тільки високі поверхи. Яке житло перестали купувати українці під час війни  Перші винищувачі F-16 від Данії будуть в Україні вже найближчим часом — Зеленський  Досліджує історію та опікується музеями. Де зараз лідер Помаранчевої революції Віктор Ющенко  Ексклюзивний прогноз погоди на червень: місяць буде "жахливим"всі новини дня
Політика
Світ
06.01.2023 590

"Путін давно вже переплюнув Гітлера": експерт розповів про абсурдні кроки Росії у війні

Михайло Самусь переконаний, що вторгненням до України 24 лютого Росія поставила себе на межі безодні, до якої дуже активно йде.

07b22e89fc6291dbf986946c2c95f87a_06.01.23

Президент Росії Володимир Путін уже давно переплюнув німецького фюрера Адольфа Гітлера з погляду абсурдності ведення бойових дій у війні.

Таку думку військовий експерт, директор з міжнародних питань Центру армії, конверсії та роззброєння Михайло Самусь висловив у ефірі телемарафону "Єдині новини". Пише ТСН. 

Експерт прокоментував тезу ведучої про те, що дії Путіна нагадують абсурдні вчинки Гітлера в останній період Другої світової війни.

"Путін давно вже переплюнув Гітлера з точки зору абсурдності. Перед 24 лютого минулого року і російські аналітики, і західні, і українські постійно наголошували – якщо буде широкомасштабний наступ, до чого, очевидно, готується Росія, це буде негайна катастрофа. Спершу – катастрофа військова, яка переросте в катастрофу РФ, Російської імперії як такої. Але Путін натомість послухав якісь інші свої ідеї, гіпотези його оточення, не послухав усіх інших 99% аналітиків і зробив цей свій головний абсурдний крок", – розповів Самусь.

Він зауважив, що анексія Криму теж була абсурдним кроком з боку РФ.

"В принципі, й окупація Криму так само була абсурдним кроком, тому що це був очевидний крок до катастрофи. Все залежало лише від періоду часу, протягом якого ця катастрофа буде йти. І от 24 лютого – це такий остаточний крок, який поставив Росію на межі безодні, до якої вони дуже активно йдуть", – пояснив експерт.

Він також прокоментував останні абсурдні наступи російських військ в Україні.

"А те, що вони (росіяни – ред.) ось ці маленькі крочки роблять – ірраціональні, ідіотські, абсурдні – це очевидно. І я думаю, що росіяни в цьому плані давно переплюнули фашистську Німеччину і гітлерівський режим", – резюмував Самусь.

Нагадаємо, наприкінці грудня 2022 року віцепрезидент Єврокомісії Франс Тіммерманс висловив думку, що Путін перебуває в тому ж становищі, що й Гітлер 1943 року – коли вже програв війну, але вона здавалася ще далекою до завершення.

Зауважимо, за даними української розвідки, стратегічні цілі Путіна у війні проти України не змінилися – це знищення українського народу та державності. Щодо воєнних цілей, то РФ 2023 року намагатиметься повністю захопити всю Луганщину, Донеччину та утримати сухопутний коридор до Криму.

Оценка материала:

5.00 / 1
"Путін давно вже переплюнув Гітлера": експерт розповів про абсурдні кроки Росії у війні 5.00 5 1
Політика / Світ
06.01.2023 590
Еще материалы раздела «Світ»