<
НОВИНИ ДНЯ: Як отримання ЗСУ артснарядів від США змінить характер боїв на фронті: думка експерта  Китай заявив про наростання "негативних факторів" у відносинах зі США  Швидка паска без метушні з тістом: рецепт пишної та смачної випічки  Коли День вишиванки 2024: дата, традиції і цікаві факти  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  У Зеленського про обмеження для чоловіків за кордоном: дистанційних документів не буде  Вівсяно-картопляні котлети: рецепт пісної стравивсі новини дня
Політика
Світ
08.01.2023 580

Росія не припиняла мобілізацію і навесні на фронт потраплять нові військові, - естонська розвідка

Влада Росії планує після православного Різдва оголосити другу хвилю мобілізації. Про те, фактично цей процес в країні не припинявся.

_rosiya_priziv_krim_sevastopol_gettyimages_1243542815_8_650x410_08.01.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на керівника центру розвідки Збройних сил Естонії полковника Марго Гросберга.

За словами Гросберга, розвідка спостерігає за деякими ознаками підготовки до нової хвилі мобілізації. Наприклад відомо, що в одну з типографій Краснодарського краю надійшло замовлення на друк 5000 повісток.

"Наступного тижня з'явиться ясність, чи почнеться ця друга хвиля мобілізації і як це буде відбуватися", - сказав він.

Керівник розвідки підкреслив, що всупереч заяв російської влади про завершення першої хвилі мобілізації, вона не зупинялась. Однак в деяких регіонах вдалось зібрати необхідну кількість людей. Так, ці 300 тисяч осіб нараза проходять підготовку та вже до кінця зими можуть бути перекинуті на фронт.

А от якщо після Різдва буде друга хвиля, то нові призвані будуть на лінії фронту орієнтовно у березні-квітні 2023 року.

Нагадаємо, РБК-Україна писало про те, що міністр оборони України Олексій Резніков звернувся до росіян через плани Кремля оголосити нову хвилю мобілізації.

Оценка материала:

5.00 / 2
Росія не припиняла мобілізацію і навесні на фронт потраплять нові військові, - естонська розвідка 5.00 5 2
Політика / Світ
08.01.2023 580
Еще материалы раздела «Світ»