<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Політика
Світ
08.01.2023 403

Навчання українських військових роботі з ППО Patriot розпочнеться вже цього місяця, - CNN

За даними міністерства оборони США, наприкінці січня Штати розпочнуть навчання українських військових роботі із системою протиракетної оборони Patriot.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на CNN.

За словами заступниці помічника міністра оборони США щодо Росії, України та Євразії Лаури Купер, навчання займе "кілька місяців".

У четвер у Пентагоні виступили із заявою, що США розглядають можливість відправлення українських військових для навчання роботі з ракетною системою Patriot як до Штатів, так і до іншої країни, або ж це буде "поєднання того й іншого".

"Я вважаю, що ми знаходимося на тому етапі цієї битви, коли ми зможемо забезпечити таке навчання, щоб дати Україні змогу підтримувати такі системи, щоб вони могли зосередитися на захисті своєї країни та відвойовуванні території", - сказав прес-секретар Пентагону, бригадний генерал Пет Райдер на брифінгу.

Нагадаємо, що новина про те, що Пентагон розглядає можливість проведення навчання у США, з'явилася наступного дня після оголошення про надання батареї Patriot Україні.

Додамо також, що 5 січня президент Володимир Зеленський подякував Німеччині за батарею американських зенітних ракетних комплексів Patriot.

Також днями глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що Україна очікує на розгортання американської системи Patriot у максимально стислі терміни.

Оценка материала:

5.00 / 1
Навчання українських військових роботі з ППО Patriot розпочнеться вже цього місяця, - CNN 5.00 5 1
Політика / Світ
08.01.2023 403
Еще материалы раздела «Світ»