<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Коли закінчується навчальний рік у школах 2024 року: Міносвіти назвало дату початку літніх канікул  В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, сигаретами та пальним  У російській армії рекордне дезертирство з початку війни, - британська розвідка  Бутерброди з оселедцем і буряком на чорному хлібі: рецепт ефектної закуски  Свята в травні: чи будуть в Україні додаткові вихідні  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижнявсі новини дня
Політика
Світ
09.01.2023 570

Китай таємно слідкував за британськими дипломатами, - ЗМІ

Співробітники британської розвідки через зростаючу стурбованість щодо шпигунського програмного забезпечення розібрали урядову машину. В ході операції було знайдено прихований китайський пристрій відстеження.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на I NEWS.

Під час перевірки урядових і дипломатичних автомобілів була виявлена принаймні одна SIM-карта, здатна передавати дані про місцезнаходження.

Згідно з джерелом, пристрій геолокації було розміщено в транспортному засобі всередині герметичної частини, імпортованої від постачальника з Китаю та встановленої виробником автомобіля.

Китайські офіційні особи відкинули всі звинувачення як "безпідставні та чисті чутки".

"Ми рішуче проти політичних маніпуляцій щодо нормального економічного та торговельного співробітництва або будь-якої дискредитації китайських підприємств", - заявили в Китаї.

Нагадаємо, в грудні Британія відмовила Китаю у будівництві гігантського посольства.

Раніше ми повідомляли, що прем'єр Британії Ріші Сунак заявив, що Китай становить загрозу для їх країни, проте наголосив, що зможе вести з Пекіном переговори про глобальні проблеми, такі як зміна клімату чи війна Росії проти України.

Оценка материала:

5.00 / 2
Китай таємно слідкував за британськими дипломатами, - ЗМІ 5.00 5 2
Політика / Світ
09.01.2023 570
Еще материалы раздела «Світ»