<
НОВИНИ ДНЯ: На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОП  Дефіциту ATACMS не буде: чи це правда і скільки таких ракет є у США  Дощі та зниження температури: якою буде погода в Україні наступного тижня  У Генштабі пояснили, кому необов'язково йти до ТЦК  Ветеран війни назвав головну проблему, яка стримує мобілізацію в Україні  На Великдень українцям прогнозують до +25°  Червоний Хрест робить все, щоб захистити свою російську філію — Лубінецьвсі новини дня
Політика
Росія
10.01.2023 509

Експерти прогнозують кілька варіантів падіння економіки Росії, криза неминуча

Безглузда війна проти України остаточно добила економіку Росії.

b9e0624190cf5acf60a44a4a4bf8252a_10.01.23

В результаті повномасштабного російського вторгнення в країну на економіку Росії чекає серйозна криза. Пише ТСН. 

Експерти Центру макроекономічного аналізу і короткострокового прогнозування (ЦМАКП) дали прогноз, пише "УНІАН".

Так, на думку аналітиків, найсприятливіший варіант – активізм. Він можливий за умови, що темпи зростання світової економіки збережуться на рівні 3%, а ціни на енергоносії залишаться водночас відносно високими. У цьому разі ВВП Росії 2023 року перейде до зростання, але за підсумками року однаково скоротиться в межах 2%.

Найбільш песимістичний сценарій передбачає кризу в разі структурного спаду світової економіки, а також за умови, що санкції будуть зніматися повільно. На думку аналітиків, цей сценарій передбачає спад більш ніж на 6%. Крім того, можливі й такі варіанти, як "другі 2010-ті" і криза без ізоляції.

Оценка материала:

5.00 / 1
Експерти прогнозують кілька варіантів падіння економіки Росії, криза неминуча 5.00 5 1
Політика / Росія
10.01.2023 509
Еще материалы раздела «Росія»