<
НОВИНИ ДНЯ: Байден і Трамп погодилися на два раунди дебатів: коли вони відбудуться  Як приготувати смачні голубці: чим замінити рис у фарші  Потеплішає до +21: Гідрометцентр розповів, на яку погоду очікувати мешканцям Київщини  В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіли  Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травнявсі новини дня
Політика
Україна
10.01.2023 491

Навіщо Росія стягує до Білорусі застарілу техніку: пояснення ЗСУ

Російська армія стягує до Білорусі військовий "металобрухт", оскільки військово-промисловий комплекс РФ не має достатніх можливостей для проведення розконсервації техніки.

_pavlyuk_gettyimages_1394181828_650x410_10.01.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення замкомандувача Сухопутних військ ЗСУ Олександра Павлюка.

Раніше в Генштабі повідомили, що значна кількість озброєння та військової техніки, яка прибуває до Білорусі з Росії, знята з тривалого зберігання.

Для відновлення цієї техніки потрібен час, а також значні сили та засоби. До робіт із відновлення російської техніки залучаються білоруські військовослужбовці.

"Сили оборони уважно стежать за переміщеннями ворога, а також відстежують потенційні загрози, які можуть бути пов'язані із спільними льотними навчаннями сил Росії та Білорусії з 16 січня до 01 лютого. Ми знаємо, де ворог розміщує особовий склад та техніку", - зазначив генерал.

Павлюк підкреслив, що ЗСУ готові до різних сценаріїв, проте вторгнення з боку Білорусі на сьогодні залишається малоймовірним.

Нагадаємо, в російська армія продовжує перекидання військових та техніки до Білорусі. Так, 6 січнядо РБ прибув черговий ешелон, який міг доставити близько 800 російських військових, а наступного дня росіяни могли перекинути ще стільки ж людей.

Також наприкінці грудня за 13 години до Білорусі на аеродром у Мачулищах прилетіли шість військово-транспортних літаків Іл-76МД Повітряно-космічних сил РФ.

Оценка материала:

5.00 / 1
Навіщо Росія стягує до Білорусі застарілу техніку: пояснення ЗСУ 5.00 5 1
Політика / Україна
10.01.2023 491
Еще материалы раздела «Україна»