<
НОВИНИ ДНЯ: Байден і Трамп погодилися на два раунди дебатів: коли вони відбудуться  Як приготувати смачні голубці: чим замінити рис у фарші  Потеплішає до +21: Гідрометцентр розповів, на яку погоду очікувати мешканцям Київщини  В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіли  Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травнявсі новини дня
Політика
Україна
11.01.2023 692

Де Росія бере озброєння для своїх військ: відповідь експерта

Олег Жданов повідомив, що російська армія знімає з тривалого зберігання машини, танки та бронетранспортери, яким 30 років і більше.

5cf4896dcd19720fc2001fcbd37f0327_11.01.23

Влітку російські окупанти для війни проти України витягували техніку із пунктів постійної дислокації – із частин. А зараз вони знімають радянську техніку та озброєння зі складів тривалого зберігання. Пише ТСН. 

Про це повідомив військовий експерт Олег Жданов на своєму YouTube-каналі 9 січня.

"Зараз вони (російські військові – ред.) конкретно пішли в історію, пішли на склади тривалого зберігання. І сьогодні ми спостерігаємо, що вони везуть техніку, яка знята з тривалого зберігання. Машини, танки, бронетранспортери, яким 30 років і більше, радянського випуску. Техніка, яка стояла на тривалому зберіганні. Ось що вони везуть на сьогоднішній день. І про це постійно йдеться, що на ешелонах стоять танки Т-80, Т-72А - це єдина була невелика модернізація в Радянському Союзі ще, тобто розумієте, скільки років цим танкам. Везуть "Урали", везуть КРАЗи 225-ті, які стоять на зберіганні. Радянський Союз дуже багато їх ставив. КРАЗ найкращим тягачем тоді був і найкращою машиною в плані прохідності для військ. Ось це вони й везуть сьогодні на передову", – розповів Жданов.

Нагадаємо, генерал-лейтенант, начальник штабу - заступник командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександр Павлюк повідомив, що військово-промисловий комплекс РФ не має достатніх спроможностей, щоб провести розконсервацію озброєння та військової техніки. Тому противник стягує свій металобрухт на білоруському напрямку. За даними Генштабу ЗСУ, значна кількість озброєння та військової техніки, що прибуває до Білорусі з РФ для навчання особового складу противника, знята з довготривалого зберігання. Для їхнього відновлення потрібен час, а також значні сили й засоби.

Оценка материала:

5.00 / 1
Де Росія бере озброєння для своїх військ: відповідь експерта 5.00 5 1
Політика / Україна
11.01.2023 692
Еще материалы раздела «Україна»