<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  "Лінива" паска без вимішування тіста: рецепт, який вдасться у будь-кого  Коли закінчується навчальний рік у школах 2024 року: Міносвіти назвало дату початку літніх канікул  В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, сигаретами та пальним  У російській армії рекордне дезертирство з початку війни, - британська розвідка  Бутерброди з оселедцем і буряком на чорному хлібі: рецепт ефектної закуски  Свята в травні: чи будуть в Україні додаткові вихіднівсі новини дня
Бізнес
Економіка
11.01.2023 449

В Україні після новорічних свят дорожчає цибуля: які нині ціни

Більшість українських виробників вважають за краще утримувати якісну цибулю у сховищах в очікуванні ще більшого зростання цін.

Після новорічних свят ціни на цибулю в Україні поповзли вгору. Пише ТСН. 

Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Зазначається, що причиною здорожчання є підвищення попиту на цибулю з боку оптових компаній та роздрібних мереж.

Так, від початку 2023 року цибуля на українському ринку здорожчала в середньому на 12% і наразі більшість фермерів готові відвантажувати її не дешевше за 25-28 грн/кг.

Таким чином, внаслідок чергового здорожчання цибуля в Україні вже коштує в середньому у 3,4 раза дорожче, ніж за аналогічний період 2022 року. Водночас аграрії впевнені в подальшому зростанні цін на неї, оскільки запаси якісної цибулі в господарствах обмежені.

Нагадаємо, раніше заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький заявив, що в Україні може зрости вартість продуктів. Причинами здорожчання стануть відключення електроенергії та використання генераторів виробниками. За його словами, підвищення цін можливе на 3-5%.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Україні після новорічних свят дорожчає цибуля: які нині ціни 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
11.01.2023 449
Еще материалы раздела «Економіка»