<
НОВИНИ ДНЯ: "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФ  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідь  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травня  На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОП  Дефіциту ATACMS не буде: чи це правда і скільки таких ракет є у СШАвсі новини дня
Політика
Світ
11.01.2023 892

"Вважаємо недоцільним": влада Вірменії відмовилася проводити військові навчання ОДКБ 2023 року

За словами очільника уряду Вірменії, проведення навчань ОДКБ на території країни на сьогоднішній день є "недоцільним".

71d26d03f967844d9fad017ea37d6185_11.01.23

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян відмовилася приймати у себе в країні навчання Організації Договору про колективну безпеку, заплановане на 2023 рік. Пише ТСН. 

Про це очільник вірменського уряду повідомив 10 січня на персконференції.

"Міністр оборони Вірменії поінформував Об'єднаний штаб ОДКБ про те, що у нинішній ситуації вважаємо недоцільним проведення навчань ОДКБ на території Вірменії. Принаймні цього року такі навчання у Вірменії не відбудуться", - заявив Пашинян.

Варто зазначити, що цьогорічні навчання ОДКБ "Нерушимое братство-2023" мали відбутися саме в Вірменії. Про їхне проведення 1 січня оголосило Міноборони РФ. Однак, Єреван вирішив відмовитися від навчань. Причиною такого рішення став провал "миротворчої місії" РФ у Нагірному Карабасі.

Нагадаємо, Лачинський коридор, який сполучає Вірменію та її сателіта Нагорний Карабах, наразі заблокований азербайджанцями. Росіяни обіцяли, що триматимуть його під контролем для Вірменії. Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян у розмові з російським диктатором Володимиром Путіним звинуватив у бездіяльності російських "миротворців" у Нагорному Карабасі.

Що таке ОДКБ

Організація договору колективної безпеки (ОДКБ) – військово-політична організація, до складу якої входять Росія, Білорусь, Вірменія, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан. Кремль намагається показати ОДКБ як альтернативу НАТО.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Вважаємо недоцільним": влада Вірменії відмовилася проводити військові навчання ОДКБ 2023 року 5.00 5 2
Політика / Світ
11.01.2023 892
Еще материалы раздела «Світ»