<
НОВИНИ ДНЯ: Нова військова допомога може послабити ворога і дати стратегічну ініціативу Україні, - Павлюк  Бойових вильотів на F-16 поки немає – все інше можливе: генерал заінтригував щодо постачання західних літаків  Як приготувати домашні хотдоги в духовці  У Генштабі повідомили, кому з чоловіків потрібно йти до ТЦК  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Експерт про удари СБУ по НПЗ РФ: "Путіна саджають на болісний шпагат"  Рубані котлети з індички: швидкий рецептвсі новини дня
Політика
Росія
12.01.2023 724

Дефіцит бюджету Росії у 2022 році став одним із найбільших в історії країни

Дефіцит бюджету Російської Федерації в 2022 році досяг 3,3 трлн рублів, або 2,3% ВВП, і виявився одним з найбільших в історії країни.

_digital_ac_gov_ru_1_650x410_12.01.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Интерфакс".

При цьому міністр фінансів РФ Антон Силуанов на засіданні уряду зазначив, що минулого року країна-агресор перевиконала план з доходів, загальний обсяг становив майже 28 трлн рублів, що на 2,8 трлн рублів вище, ніж було заплановано.

За його словами, це було досягнуто за рахунок нафтогазових доходів завдяки вищій кон'юнктурі цін на енергоносії та зростанню ненафтогазових доходів, у тому числі зростання ПДВ внаслідок збільшення попиту у певні періоди минулого року.

У свою чергу прем'єр-міністр Росії Михайло Мішустін повідомив, що витрати становили понад 31 трлн рублів.

"Ми використали додаткові ресурси на цілі фінансування видатків, також збільшили й обсяги залучення коштів з фінансового ринку. В результаті чого у нас збільшився дефіцит бюджету і склав 3,3 трлн рублів, або 2,3% ВВП", - зазначив міністр.

Forbes зазначає, що річний дефіцит бюджету в 3,3 трлн рублів став одним з найбільших в історії РФ. Більше він був лише у 2020 році, коли почалася пандемія коронавірусу та в країні вводилися обмеження. Тоді він сягнув 4,1 трлн рублів.

Як повідомлялося раніше, британська розвідка зазначала, що держбюджет Росії на 2023 рік надто оптимістичний і не відповідає видаткам на війну.

Оценка материала:

5.00 / 2
Дефіцит бюджету Росії у 2022 році став одним із найбільших в історії країни 5.00 5 2
Політика / Росія
12.01.2023 724
Еще материалы раздела «Росія»