НОВИНИ ДНЯ: Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіях  Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України  Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloomberg  В Києві очікуються сильні пориви вітру: містянам дали важливі поради  Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворогавсі новини дня
Політика
Україна
12.01.2023 1723

Військовий аналітик спрогнозував, де може бути контрнаступ ЗСУ: "Для Росії це означатиме кінець"

Звільнення Криму матиме вплив на війну проти України.

Якщо б ЗСУ пішли у наступ та звільнили окупований Крим, це б означало кінець для Росії, оскільки для Путіна - це сакральне місце. Пише ТСН. 

Про це інтерв’ю ТСН.ua розповів військовий аналітик, ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман.

"Про це казав і Буданов, і Данілов, і Залужний, що ми цього року очікуємо на контрнаступ. Говорять про різні терміни та напрямки. Слава Богу, що нікому про це невідомо. Якби ми про це знали, довелось би змінювати плани. Але було б непогано - перерізати суходіл від РФ до Криму, щоб росіяни не могли переправляти туди свої вантажі. Війська Росії тоді б опинились в оперативному оточенні, бо тільки з моря вони б могли щось постачати. Звільнення Криму дуже б вплинуло на цю війну. Бо і всередині Росії почалось би обурення, бо півострів для них це щось сакральне. А тому це означало б кінець Росії", - сказав військовий.

Звільнення окупованого Криму: як це може статись

Росія 2014 року незаконно анексувала Крим. Окупанти провели там фейковий "референдум" за приєднання до свого складу. Україна всі ці роки хотіла повернути півострів дипломатичним шляхом, проте Росія 24 лютого почала повномасштабну війну.

Керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов вважає, що Крим звільнятимуть військовим та дипломатичним шляхами. Військові експерти зазначають, що якщо відрізати Крим від материкової Росії, то там можна влаштувати "котел".

Оценка материала:

5.00 / 5
Військовий аналітик спрогнозував, де може бути контрнаступ ЗСУ: "Для Росії це означатиме кінець" 5.00 5 5
Політика / Україна
12.01.2023 1723
Еще материалы раздела «Україна»