<
НОВИНИ ДНЯ: Аномальний дефіцит кадрів: в Україні у трьох галузях злетіли зарплати  Аномальна спека і штормове попередження: якою буде погода в Україні 1 липня  Голова СБУ пообіцяв "сюрпризи" для новітніх російських систем ППО у Криму  Дебати майже не вплинули на рівень підтримки Байдена та Трампа, - опитування  Припинити російські бомбардування КАБами можна одним ударом: що для цього потрібно — Forbes  Україну накриє нестерпна спека: коли очікувати високої температури повітря   Росія, Китай та КНДР не будуть ворогами США, - Трамп назвав умовувсі новини дня
Політика
Україна
12.01.2023 663

Росіяни виснажуються під Бахмутом: Bloomberg назвав перспективи для ЗСУ

Окупанти зазнали біля міста сильних втрат.

4e7d8165ac6631207c2d2b1ae7de6c19_12.01.23

Російські війська у своїх намаганнях захопити Бахмут в Донецькій області сильно виснажуються. Завдяки цьому у ЗСУ з'являється шанс до нового контрнаступу.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на джерело в одному із західних оборонних відомств.

За його словами, окупаційним військам РФ вдалося досягнути на Бахмутському напрямку лише незначного тактичного успіху. Водночас ворожа армія зазнала великих втрат серед особового складу.

Видання з посиланням на власне джерело провело паралелі між нинішньою ситуацією та аналогічною помилкою російського військового командування влітку 2022-го у Сєвєродонецьку Луганської області.

"Російські війська були виснажені і розтягнуті, що відкрило можливість Україні почати успішні контрнаступи восени", - наголосив співрозмовник Bloomberg, маючи на увазі прорив ЗСУ на Харківщині та наступні військові успіхи.

Нагадаємо, у ЗСУ 11 січня повідомили, що Соледар не перебуває під контролем російської армії.

Аналітики ISW наголошують, що окупанти не можуть оточити Бахмут. Зазначається, якби окупанти зуміли захопити місто, то вони однаково не змогли б оточити Бахмут.

Оценка материала:

5.00 / 1
Росіяни виснажуються під Бахмутом: Bloomberg назвав перспективи для ЗСУ 5.00 5 1
Політика / Україна
12.01.2023 663
Еще материалы раздела «Україна»