<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
Політика
Світ
13.01.2023 495

Американський генерал пояснив, навіщо Росії нова хвиля мобілізації

Москва прагне затягнути бойові дії, вважає Годжес.

cc0b31bb6c21f878267ca3e5d40d1bdd_13.01.23

Американський генерал-лейтенан у відставці Бен Годжес вважає, що агресорка Росія може найближчими тижнями оголосити нову хвилю мобілізації, аби поповнити кадри для війни в Україні.

Про це він сказав в інтерв'ю РБК-Україна.

"Я очікую, що найближчими тижнями буде ще одна мобілізація. Я думаю, що цього разу вони будуть краще організовані", - зазначив генерал-лейтенант.

За його словами, нові призовники призведуть до великого навантаження на російську армійську систему. Втім, Кремль не лякає це. Годжес переконаний, що Москва хоче використати "мобіків", щоб затягнути бойові дії.

"Але Кремль лише дбає про те, щоб маси людей заповнили окопи, щоб виграти більше часу, поки Захід не відмовиться від своєї підтримки або поки Кремль не зможе створити кращі сили для нового наступу", - пояснив генерал США.

Нагадаємо, Годжес заявляв, що впевнений у перемозі України у війні. Одним із недоліків військ країни-агресорки він називає нездатність вчитися на власних помилках. За його словами, нездатність окупантів забезпечити польову дисципліну свідчить про те, що армія Росії не має хороших сержантів.

Оценка материала:

5.00 / 1
Американський генерал пояснив, навіщо Росії нова хвиля мобілізації 5.00 5 1
Політика / Світ
13.01.2023 495
Еще материалы раздела «Світ»