<
НОВИНИ ДНЯ: Перемога Путіна – невигідна: Портников розповів про плани Китаю щодо війни в Україні  Мобілізація в Україні. З 18 липня повістки почнуть розсилати поштою  Годжес назвав можливі цілі військ НАТО в Україні  Як приготувати пухкі булочки на сковороді: найкращий рецепт за 5 хвилин без духовки  Саміт миру у Швейцарії: Зеленський назвав три важливі пункти, які мають узгодити країни  Перша спека і дощі: в Україну нарешті йде справжнє тепло  21 травня по всій Україні стане ще теплішевсі новини дня
Політика
Світ
13.01.2023 788

Росія може провалити всі наступальні операції у 2023 році через дефіцит боєприпасів – ISW

Росіяни використали свої основні запаси боєприпасів в очікуванні, що посилені артилерійські обстріли дадуть швидкий результат

3d4ca3b7d94b564aec5d36c1a61140bd_13.01.23

Російський оборонно-промисловий комплекс не може виготовляти достатню кількість боєприпасів, що може унеможливити наступальні операції агресорів на сході України у 2023 році.

Таку думку висловили аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW). Пише ТСН. 

У повідомленні вказується, що добова щільність артилерійського вогню зі сторони росіян впала на 75% порівняно з попередніми періодами війни.

Експерти припускають, що це відбувається через значний дефіцит боєприпасів, з яким зіткнулись загарбники, тому можуть переглядати свою тактику ведення подальшої війни.

Експерти зазначили, що росіяни використали свої основні запаси 122-мм і 152-мм калібру в очікуванні, що посилені артилерійські обстріли дадуть швидкий результат.

"РФ тепер повинна перекидати додаткові снаряди з тилових районів та закуповувати додаткові боєприпаси в іноземних держав, щоб протидіяти такій нестачі, що призведе до зниження темпу стрільби", - вказують фахівці.

В Інститут вивчення війни додають: "У Росії все частіше визнають, що фундаментальні проблеми, такі як дефіцит боєприпасів і нездатність забезпечення військ, серйозно перешкоджають проведенню наступальних операцій".

Нагадаємо, раніше у Білому домі заявили, що постачатимуть Україні зброю до перемоги над російськими агресорами.

Крім того, ми раніше інформували, що полковник запасу ЗСУ Роман Світан розповів, коли в армії Росії почнеться "снарядний голод".

Оценка материала:

5.00 / 2
Росія може провалити всі наступальні операції у 2023 році через дефіцит боєприпасів – ISW 5.00 5 2
Політика / Світ
13.01.2023 788
Еще материалы раздела «Світ»