НОВИНИ ДНЯ: Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України  Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloomberg  В Києві очікуються сильні пориви вітру: містянам дали важливі поради  Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяцівсі новини дня
Політика
Україна
14.01.2023 374

Викрадення Росією українських дітей має геноцидний умисел – Резніков

Тисячі українських дітей депортовані, примусово переміщені та ув’язнені з тимчасово окупованих територій, зазначив міністр оборони.

a739a640ddfa971a90a7fb26a2c2a909_14.01.23

Викрадення Росією українських дітей має геноцидний умисел. Пише ТСН. 

Про це міністр оборони України Олексій Резніков повідомив у Тwitter.

"Тисячі українських дітей депортовані, примусово переміщені та ув’язнені з тимчасово окупованих територій. Російська державна політика, в тому числі про усиновлення, містить геноцидний умисел проти українців та нашого майбутнього", - написав він.

Як зазначає Міністерство оборони України, Резніков написав серію твітів про порушення окупантами правил та звичаїв ведення війни. Цього разу міністр розповів про серйозні порушення щодо дітей під час збройних конфліктів, які наведені в резолюції Ради Безпеки ООН 1261 (1999 року).

Нагадаємо, раніше Олексій Резніков розповів, як РФ намагалася завербувати дітей для збору даних.

Оценка материала:

5.00 / 2
Викрадення Росією українських дітей має геноцидний умисел – Резніков 5.00 5 2
Політика / Україна
14.01.2023 374
Еще материалы раздела «Україна»