<
НОВИНИ ДНЯ: Жорстока, радянська людина: що західні ЗМІ пишуть про нового наступника Шойгу Бєлоусова  Американська військова допомога Україні вже в дорозі — Блінкен  Війна Росії в Україні: Шольц дав обіцянку  Курячі стегенця, мариновані в кефірі: простий рецепт  Наскільки задоволені життям українські біженці у Німеччині, Польщі та Чехії, - опитування  Скільки українських біженців готові колись повернутися з Європи − дані опитування шокують  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомовсі новини дня
Політика
Україна
15.01.2023 2020

В ОК "Південь" повідомили, що наразі відбувається на Кінбурнській косі

Окупанти не можуть постійно перебувати на косі, оскільки українські бійці працюють по них у відповідь.

a4a29ca7c36e25b0af573d4edb95017f_15.01.23

ЗСУ продовжують бойову роботу зі звільнення Кінбурнської коси у Миколаївській області, яку наразі ускладнює погана погода, а також впевненість щодо відсутності там цивільних людей.

Про це 13 січня в ефірі телемарафону розповіла речниця ОК "Південь" Наталію Гуменюк. Пише ТСН. 

"Оперативна ситуація полягає в тому, що ворог час від часу виїжджає на позиції, звідки проводить обстріли протилежного берега, але залишатися йому там постійно заважає наша контрбатарейна робота. І саме тому ця робота ще не закінчена, оскільки складні погодні умови... Ми все ж таки продовжуємо свою роботу, і вона ускладнена тим, що ми не маємо абсолютної інформації про наявність там мирних мешканців, хоча знаємо, що окупанти намагалися їх вивезти", – зазначила Гуменюк.

Вона пояснила, що Кінбурнська коса має географічну особливість. Зокрема, це в більшості піщаний насип, тому населені пункти там – це "місця, де ворогу більш менш зручно розташовуватися". Однак постійно перебувати там росіяни не можуть, оскільки ЗСУ мають вогневий контроль на косі.

"Вони (ред. - російські окупанти) тільки можуть час від часу підтягувати озброєння для проведення бойової роботи і негайно ротируються на Лівобережжя, з яким суходолом поєднана Кінбурнська коса", - пояснила Гуменюк.

Нагадаємо, що ЗСУ восени 2022 року звільнили майже усю Миколаївську область та більшу частину Херсонської, окрім Кінбурнської коси. Це єдина територія Миколаївщини, яка залишається під контролем окупантів.

Оценка материала:

5.00 / 3
В ОК "Південь" повідомили, що наразі відбувається на Кінбурнській косі 5.00 5 3
Політика / Україна
15.01.2023 2020
Еще материалы раздела «Україна»