<
НОВИНИ ДНЯ: Ветеран війни назвав головну проблему, яка стримує мобілізацію в Україні  На Великдень українцям прогнозують до +25°  Червоний Хрест робить все, щоб захистити свою російську філію — Лубінець  Експерт пояснив, що вказуватиме на початок постачання винищувачів F-16  Росія змінила тактику застосування безпілотників, - Повітряні сили  На Великдень погода потішить теплом, але будуть грози і заморозки: прогноз на 5 травня  Трамп має намір ініціювати збільшення оборонних бюджетів країн НАТО, - The Telegraphвсі новини дня
Політика
Світ
15.01.2023 2042

Путін збирався воювати не лише з Україною: політолог про плани Кремля

Повномасштабна агресія була частиною плану відновлення СРСР.

cb78ca1afd7c38a23b4e2faf3c623392_15.01.23

Президент Росії Володимир Путін розпочав війну проти України у рамках реалізації планів великої війни за відновлення СРСР.

Таку думку висловив в ексклюзивному інтерв'ю ТСН.ua публіцист та політолог Михайло Шейтельман.

"Я вважаю, що він у будь-якому випадку збирався починати не лише цю війну, а й війну за відновлення Радянського Союзу. У них є план відновлення СРСР, він діє давно. Я не знаю, коли він написаний — після Криму чи до. Приблизно такі рамки існування цього плану", — заявив Шейтельман.

Політолог пояснив, як Кремль збирався реалізовувати свої плани:

"Десь вони збиралися брати військовою силою, як вони захоплювали частини Грузії, наприклад. Десь вони збиралися змусити країну гібридними способами вступити в цю спільноту, як наприклад з Вірменією, давши їй спеціально програти війну Азербайджану. Ту війну, в яку Росія її вплутала спочатку у 80-ті, а потім дала програти. З Україною зрозуміло було, що доведеться воювати, вони це збиралися робити. Це питання стратегічне".

Нагадаємо, російський політолог Андрій Піонтковський заявив, що елітам РФ начхати вже на результати війни проти України, і вони готуються до громадянської війни в Росії за перерозподіл власності за допомогою приватних армій.

За підсумками опитування аналітичного центру Atlantic Council, 46% експертів із зовнішньої політики висловили думку, що до 2033 року Росія може стати державою, що не відбулася, або ж просто розпастися.

Оценка материала:

5.00 / 3
Путін збирався воювати не лише з Україною: політолог про плани Кремля 5.00 5 3
Політика / Світ
15.01.2023 2042
Еще материалы раздела «Світ»