<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп має намір ініціювати збільшення оборонних бюджетів країн НАТО, - The Telegraph  Коли в Україну надійде більшість обіцяної зброї від союзників  Як працюватимуть банки 6 та 8 травня  Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Україні  На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Українівсі новини дня
Політика
Світ
16.01.2023 984

Росія оголосить мобілізацію і кине бійців у новий наступ, можливо, у квітні – The Times

У російських військкоматах вже проводиться серйозна підготовка до мобілізації, каже західна розвідка.

Росія оголосить нову хвилю мобілізації найближчими тижнями: планують набрати до війська 500 тис. осіб та кинути в новий наступ на Україну у квітні. Пише ТСН. 

Про це повідомляє видання The Times із посиланням на західну розвідку.

"Якщо рішення буде ухвалено протягом кількох тижнів, до квітня, коли зимова багнюка в Україні висохне достатньо для великого наступу, можна буде навчити й відправити на фронт до 500 000 додаткових росіян", – йдеться в матеріалі.

У розвідці також повідомили, що у російських військкоматах уже проводиться серйозна підготовка до мобілізації.

За інформацією видання, російська влада провела приватне опитування в країні, результати якого свідчать про те, що пересічні громадяни переживають через війну. Водночас росіяни, як і Кремль, не бажають миритися з поразкою в ній.

Нагадаємо, дані української розвідки свідчать, що нова хвиля мобілізації в РФ буде оголошена вже 15 січня. У ГУР Міноборони теж мають інформацію про плани ворога набрати до війська пів мільйона людей і кинути їх наступати на Україну.

Секретар РНБО Олексій Данілов попередив, що в Росії обов’язково закриють кордони для виїзду чоловіків віком до 65 років. Зауважимо, що в РФ ще від 9 січня обмежили виїзд за ммежі країни військовозобов'язаним.

А за даними очільника Міноборони України Олексія Резнікова, російські окупанти вже навесні можуть наступати із захоплених районів територій на півдні та сході.

Оценка материала:

5.00 / 1
Росія оголосить мобілізацію і кине бійців у новий наступ, можливо, у квітні – The Times 5.00 5 1
Політика / Світ
16.01.2023 984
Еще материалы раздела «Світ»