<
НОВИНИ ДНЯ: Демократи закликали Пентагон навчити більше українських пілотів на F-16, - Politico  Україну накрила аномальна спека: синоптики шокували прогнозом  Родина Байдена закликала його залишитися у передвиборчих перегонах, - CNN  Вчені виявили іншопланетне життя у Сонячній системі  У вівторок Україну розжарить до +36°: де буде найспекотніше  Західним областям у вівторок прогнозують послаблення спеки  Співпраця із Rheinmetall: в Україні відновлюють перші німецькі машини, пошкоджені у бояхвсі новини дня
Політика
Україна
15.01.2023 396

Атака по багатоповерхівці Дніпра: росіяни вдарили такою ж ракетою, як по ТЦ у Кременчуці

Ракету Х-22 називають убивцею авіаносців.

8c5fecd842ba1dea2e1aaf0275162792_15.01.23

Російські війська завдали удару по багатоверхівці Дніпра ракетою типу Х-22. Призначення цієї ракети – знищення авіаносних груп у морі. Пише ТСН. 

Про це повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

"Це ракета Х-22, випущена з дального бомбардувальника Ту-22М3. Запуски проводилися із району Курська та Азовського моря. Загалом було 5 пусків цих ракет", – зазначив Ігнат.

За його словами, аналогічна ракета влучила у червні по торговому центру в Кременчуку, внаслідок якого загинула щонайменше 21 людина.

"Ракета з бойовою частиною 950 кілограмів, яку називають убивцею авіаносців, призначена для знищення авіаносних груп у морі. Вона може оснащуватися ядерною частиною. І такою ракетою б’ють по густонаселеному місту. Нема жодного пояснення і виправдання цьому терористичному акту", – наголосив Ігнат.

Нагадаємо, 27 червня під час повітряної тривоги окупанти вдарили ракетами по торговельно-розважальному центру у Кременчуці, де була понад тисяча цивільних людей.

Ракетний удар 14 січня

Російські окупанти 14 січня вкотре завдали масованого ракетного удару по території України. Зокрема, одна з російських ракет влучили у багатоповерхівку у Дніпрі.

Спершу повідомлялося про двох загиблих внаслідок удару, а згодом кількість жертв зросла до п’яти. Кількість постраждалих зросла до майже 60 осіб, серед яких є 12 дітей.

Після атаки у Дніпрі зруйновані 72 квартири. У них були прописані 100-200 людей. Саме на таку кількість орієнтуються рятувальники, розбираючи на місці завали.

Оценка материала:

5.00 / 2
Атака по багатоповерхівці Дніпра: росіяни вдарили такою ж ракетою, як по ТЦ у Кременчуці 5.00 5 2
Політика / Україна
15.01.2023 396
Еще материалы раздела «Україна»