<
НОВИНИ ДНЯ: Демократи закликали Пентагон навчити більше українських пілотів на F-16, - Politico  Україну накрила аномальна спека: синоптики шокували прогнозом  Родина Байдена закликала його залишитися у передвиборчих перегонах, - CNN  Вчені виявили іншопланетне життя у Сонячній системі  У вівторок Україну розжарить до +36°: де буде найспекотніше  Західним областям у вівторок прогнозують послаблення спеки  Співпраця із Rheinmetall: в Україні відновлюють перші німецькі машини, пошкоджені у бояхвсі новини дня
Політика
Україна
15.01.2023 536

Чорна скринька: українська розвідка натякнула російським льотчикам про відплату

У ГУР Міноборони скористалися прозорою метафорою, опублікувавши фото з "чорною скринькою" на тлі літака російських збройних сил.

5c0e4e875ef2d8249cc4b29eb60b3013_15.01.23

Після масової терористичної ракетної атаки, яку здійснила 14 січня Російська Федерація із застосуванням стратегічних бомбардувальників Ту-95мс, дальніх бомбардувальників Ту-22м3 та винищувачів Су-35, в ГУР Міноборони прозоро натякнули на відплату російським льотчикам. Пише ТСН. 

У Telegram-каналі українські розвідники опублікували фото з "чорною скринькою" на тлі літака російських збройних сил.

Цією метафорою вони зробили тонкий натяк на сумну долю російської військової авіації.

Як відомо, бортовий самописець або ж бортовий реєстратор неформально називають "чорною скринькою". Цей пристрій використовується в авіації для запису основних параметрів польоту, внутрішніх показників систем літака, переговорів екіпажу тощо. Інформація з "чорних скриньок" використовується для з'ясування причин аварій.

Зазвичай ці скриньки яскравого помаранчевого кольору, але для візуалізації українські розвідники скористалися буквальною метафорою.

"Black box [чорна скринька] — гідна відплата усім терористам", - йдеться у підписі до фото.

Нагадаємо, для масованої атаки по українських містах російський агресор використав крилаті ракети повітряного та морського базування, а також здійснив запуски керованих авіаційних ракет по території України. Зброю було націлено на об'єкти критичної інфраструктури.

Під час ракетного обстрілу по України російські військові вгатили по багатоквартирному будинку в Дніпрі. Внаслідок удару загинули мирні жителі.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чорна скринька: українська розвідка натякнула російським льотчикам про відплату 5.00 5 2
Політика / Україна
15.01.2023 536
Еще материалы раздела «Україна»