<
НОВИНИ ДНЯ: Ветеран війни назвав головну проблему, яка стримує мобілізацію в Україні  На Великдень українцям прогнозують до +25°  Червоний Хрест робить все, щоб захистити свою російську філію — Лубінець  Експерт пояснив, що вказуватиме на початок постачання винищувачів F-16  Росія змінила тактику застосування безпілотників, - Повітряні сили  На Великдень погода потішить теплом, але будуть грози і заморозки: прогноз на 5 травня  Трамп має намір ініціювати збільшення оборонних бюджетів країн НАТО, - The Telegraphвсі новини дня
Політика
Світ
16.01.2023 1745

Командир “вагнерівця”, убитого кувалдою, попросив політичного притулку в Норвегії

Дезертир із приватної армії Пригожина перетнув кордон у Мурманській області по льоду озера. Тепер він готовий давати свідчення про воєнні злочини РФ.

ad2c9f2697aaac2a5a0194f5aefd72ec_16.01.23

Колишній командир одного із підрозділів найманців ПВК “Вагнера” вперше від початку війни в Україні втік за кордон. Андрій Медведєв брав участь у боях під Бахмутом і був командиром колишнього в'язня Євгена Нужина, якого "вагнерівці", ймовірно, вбили кувалдою після повернення з українського полону. Пише ТСН. 

Про це повідомив засновник правозахисного фонду "Гулагу.нет" Володимир Осєчкін, опублікувавши відповідне відео.

За його словами, колишній “вагнерівець” перетнув кордон Росії з Норвегією в районі селища Нікель у Мурманській області по льоду озера. В одному з прикордонних містечок він постукав у перший-ліпший будинок і попросив мешканців викликати поліцію.

Під охороною з місцевого аеропорту Медведєва доставили до Осло, де поселили у центрі для порушників міграційного законодавства. Тут він запросив отримання політичного притулку, пообіцявши дати свідчення проти засновника ПВК “Вагнера" Євгена Пригожина.

В опублікованому відео йдеться, що мешканець Томської області Андрій Медведєв у липні 2022 року уклав контракт із ПВК “Вагнера”. Його відправили до Луганської області і призначили на посаду командира 1-го відділення 4-го взводу 7-штурмового загону найманців.

Серед його підлеглих був колишній в'язень Євген Нужин, якого "вагнерівці", ймовірно, вбили кувалдою після повернення з українського полону.

У середині грудня Андрій Медведєв дезертирував та опублікував відео про знущання бійців ПВК “Вагнер” один над одним. Після цього, начебто, його почали переслідувати органи ФСБ та МВС.

Нагадаємо, раніше радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко прокоментував показову жорстоку страту "вагнерівцями" колишнього учасника цього формування. Ексув'язненому на відео розбили голову кувалдою.

Оценка материала:

5.00 / 1
Командир “вагнерівця”, убитого кувалдою, попросив політичного притулку в Норвегії 5.00 5 1
Політика / Світ
16.01.2023 1745
Еще материалы раздела «Світ»